Výborné kefírové šišky, veľmi rýchle a vláčne. ideálne na víkendové raňajky.
Potrebujeme:
- kefír 250 ml
- 1 vajce
- cukor 5 lyžíc
- soľ 1/2 lyžičky
- Jedlá sóda 1/2 lyžičky
- rastlinný olej 3 polievkové lyžice
- múka hladká 3 šálky
- práškový cukor 2 lyžice
Postup:
Kefír, vajce, cukor a soľ sa dôkladne premiešajú.
Do výslednej hmoty pridáme sódu a 3 polievkové lyžice rastlinného oleja.
Potom pridáme preosiatu múky a cesto premiešajte.
Cesto by malo hladké a malo by sa s ním dobre pracovať.
Cesto rozdeľte na 2 – 3 časti, každá sa rozloží vo vrstve hrúbky asi 1 cm.
So sklom, ktorý sme vyrezali z kruhovej kocky, vytvoríme vo vnútri kruh so sklenkou.
Zvyšky cesta sa opätovne použijú na šišky na varenie.
Nalejte veľa masla do horúcej panvice, aby bolo asi 1 centimeter na panvici.
Dajte do horúceho oleja šišky a smažte na oboch stranách na strednom ohni až do červenkastej kôry.
Nalejte horúce šišky s práškovým cukrom.