plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kefírové placky k omáčkam a šalátom namiesto chlebíka: Keď ich ochutnáte raz, už sa nebudete naháňať za pečivom z obchodu!

Výborná alternatíva ku klasickému pečivu z obchodu. Jednoduchý recept, ktorý sa stačí naučiť raz a už nikdy nebudete musieť bežať do obchodu, keď vám pochybí doma pečivo.

Výborná alternatíva ku klasickému pečivu z obchodu. Jednoduchý recept, ktorý sa stačí naučiť raz a už nikdy nebudete musieť bežať do obchodu, keď vám pochybí doma pečivo.

Potrebujeme:

3 šálky polohrubej múky – preosiatej

1 šálku kefíru

2 vajcia

1 lyžičku soli

1 lyžičku cukru

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžicu oleja

Náplň:

400 g najemno nastrúhaného syra

1 vajce

Postup:

Múku zmiešame so soľou, sódou, cukrom a pridáme aj všetky ostatné prísady. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré je prikryjeme utierkou a encháme pri izbovej teplote odpočívať asi 40 minút.

Strúhaný syr zmiešame s vajíčkom a môžeme aj ochutiť soľou a kroeninami podľa chuti.

Cesto rozdelíme na 8 dielov a každý na pomúčenej doske rozvaľkáme na placku. Do stredu tejto placky navrstvíme asi lyžicu náplne a zabalíme. Potom opäť rozvaľkáme na tenkú placku – alebo roztlačíme rukou.

Pečieme na panvici s hrubým dnom z oboch strán dozlatista. Ak sa bojíte, že by sa vám placky pripálili, potrite trochou oleja.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes