plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci zháňajú recept na tieto KEFÍROVÉ koláčiky: Rýchle a krehučké, ku káve ich robím celý týždeň!

Kefírové cesto sa vždy vyznačuje tým, že ostáva dlho čerstvé a jemné.

Tento recept je najjednoduchší a najrýchlejší, potrebuje len pár surovín ktoré sú vždy v kuchyni poruke.

 

 

 

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

kefír -120 ml

rastlinný olej – 50 ml

vajcia – 2 ks

cukor kr. – 30 g

prášok do pečiva – 1 lyžička

múka hladká, asi 270 g

citrónová kôra

Postup:

Metličkou alebo mixérom rozšľaháme vajíčka so štipkou soli.

 

 

Pridáme cukor a šľaháme do hladka.

 

 

Nalejeme kefír izbovej teploty a premiešame.

 

 

Citrónovú kôru vmiešame do hmoty, premiešame.

 

 

Nasypeme po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva.

Vypracujeme jednotné cesto.

 

 

Tip:

Možno budete potrebovať viac alebo menej múky, cesto by malo byť jemné a pružné, vláčne.

Stôl posypeme múkou a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 4 mm.

 

 

Pohárom vykrojíme kruhy.

Jednu stranu kruhu namočíme do cukru, okraje zaštipneme, potom znova obalíme v cukre a okraje opäť zaštipneme.

 

 

 

Sušienky rozložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme asi 20 – 30 minút, ale riaďte sa podľa svojej rúry, sušienky by mali mať zlatistú farbu.

 

 

Mäkké zvnútra a mierne chrumkavé zvonku sa veľmi rýchlo rozptýlia.

Pre luxusnú chuť a vôňu môžete tiež poliať roztopenou čokoládou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes