plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kefírová rýchlovka s polevou z kyslej smotany: Najchutnejší rýchly koláčik, aký ochutnáte (RECEPT)!

Úžasný koláč od pani Ľubky úžasne jednoduchý a chutný.

Stačí len zamiešať jednoduché cesto v jednej miske a poliať polevou z kyslej smotany. Najlepší koláčik ku káve.

Odporúčam každému, kto miluje rýchle a výborné recepty.

Potrebujeme:

1 / 2 l kefíru

250 g práškového cukru

150 g hladkej múky + 200 g polohrubej múky

2 lyžice strúhaných orechov

9 lyžíc oleja

1 vajíčko

1 kávová vrchovatá lyžička sódy bikarbóny

2 lyžice kakaa

Do cesta podľa chuti:

hrozienka

kúsky čokolády ( môžete zamiešať priamo do cesta)

Poleva:

1 čokoláda na varenie

1 kyslá smotana

Voliteľné:

Ovocie na ozdobu

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku.

V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie.

Potom prilejeme kefír, pridáme vajíčko, olej, orechy.

Zmiešame.

Nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút – každý podľa rúry.

Necháme vychladnúť a pripravíme polevu.

V miske rozpustíme čokoládu, primiešame kyslú smotanu.

Vznikne nám konzistencia podobná krému, je to naozaj výborné.

Korpus potrieme marmeládou a na ňu rozotrieme čokoládovú polevu.

Môžeme dozdobiť ovocím.

Prípadne môžete koláč dozdobiť strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes