KEFÍROVÁ rýchlovka s polevou z kyslej smotany: Výborný koláč ku kávičke – šťavnatý, vynikajúci a príprava vám zaberie 5 minút!

Úžasný koláč od pani Ľubky úžasne jednoduchý a chutný.

Stačí len zamiešať jednoduché cesto v jednej miske a poliať polevou z kyslej smotany.

Najlepší koláčik ku káve.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Odporúčam každému, kto miluje rýchle a výborné recepty.

Potrebujeme:

1 / 2 l kefíru

250 g práškového cukru

150 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

2 lyžice mletých orechov

9 lyžíc oleja

1 vajíčko

1 kávová vrchovatá lyžička sódy bikarbóny

2 lyžice kakaa

Do cesta podľa chuti:

hrozienka

kúsky čokolády ( môžete zamiešať priamo do cesta)

Poleva:

1 čokoláda na varenie

1 kyslá smotana

Voliteľné:

Ovocie na ozdobu

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku.

V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie.

Potom prilejeme kefír, pridáme vajíčko, olej, orechy.

 

 

Zmiešame.

Nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút – každý podľa rúry.

Necháme vychladnúť a pripravíme polevu.

 

 

V miske rozpustíme čokoládu, primiešame kyslú smotanu.

Vznikne nám konzistencia podobná krému, je to naozaj výborné.

Korpus potrieme marmeládou.

Na ňu rozotrieme čokoládovú polevu.

Môžeme dozdobiť ovocím.

 

 

Prípadne môžete koláč dozdobiť strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn