Keď vyskúšate tento nápad, filé už nebudete pripravovať inak: Fantastické cestíčko nadýchané a neskutočne chutné!

Výborný tip na prípravu rybích filé trochu inak. Vyskúšajte ich tentokrát v nadýchanom pivnom cestíčku!

Výborný tip na prípravu rybích filé trochu inak. Vyskúšajte ich tentokrát v nadýchanom pivnom cestíčku!

Potrebujeme:

800 g filé (treska, pangasius alebo iné biela ryba)

soľ

olej

Na cestíčko:

2 vajcia

...

80-100 g hladkej múky

6-8 lyžíc svetlého piva

½-1 lyžičku prášku do pečiva

Štipku cukru

1 lyžičku soli

Postup:

Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme do tuha. Ostatné suroviny na cestíčko zmiešame a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cestíčko bude vďaka tomu krásne nadýchané a vzdušné. Necháme asi 10 minút postáť.

Potom filé jednoducho obalíme v cestíčku a vyprážame na dostatočne rozpálenom oleji. Neľakajte sa, ak bude cestíčko pri pražení roztekať, smažené kúsky cestíčka môžete po vyprážaní povyberať a zjesť ako chrumky, sú výborné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)