plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď máte doma 2 zemiaky, jedno vajce a pár ďalších ingrediencií, urobte si toto jedlo: Kiežby som recept vyskúšala skôr!

Pripravte si doma chrumkavé smažené zemiakové krokety v tvare trojuholníka.

Mimoriadne rýchly recept, skutočne len pár ingrediencií a chutný snack je na svete!

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z youtube na chrumkavé vysmážané zemiakové trojuholníky.

Potrebujeme:

2 veľké zemiaky

soľ

mletú papriku

čierne korenie

petržlenovú vňať

2 PL kukuričného škrobu

cesnak

Na obalenie:

 

 

1 vajce

soľ

mletú papriku

strúhanku

petržlenovú vňať

Postup:

Najskôr si pripravíme zemiaky – ošúpeme ich a nakrájame na kocky.

Zemiaky uvaríme v miernej osolenej vode.

Do misky vložíme na kocky nakrájané uvarené zemiaky.

 

 

Lyžičkou ich rozpučíme na kašu.

Potom pridáme soľ, mletú papriku, korenie, nakrájanú petržlenovú vňať, škrob.

Do zmesi pridáme aj pretlačený cesnak (1-2 strúčiky), alebo pol lyžičky sušeného cesnaku.

Všetko spolu premiešame vidličkou.

Miešame, kým nám nevznikne cesto.

 

 

Cesto vymiesime rukami, položíme na tvrdú podložku a rukami rozvaľkáme do tvaru valca.

Potom ho vyformujeme na trojuholníkový tvar.

 

 

Cesto nakrájame, upravíme tvar, aby boli trojuholníky úhľadnejšie.

Do malej misky pridáme vajce, soľ, mletú papriku.

Vidličkou rozšľaháme.

 

 

Ďalej si pripravíme misku so strúhankou zmiešanou s petržlenovou vňaťou.

Cesto najprv obalíme vo vajíčku, potom v strúhanke a poukladáme ho na podnos.

 

 

Takto pripravené trojuholníky ponoríme do horúceho oleja na panvici.

Smažíme na strednom ohni.

Smažíme z oboch strán do hneda.

Potom ich poukladáme na tanier vystlaný papierovou servítkou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes