plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutia ako vyprážané, stačí ich len obaliť v tejto zmesi: Odkedy robím tieto tyčinky, mastné hranolky už nikto nepýta!

Toto jedlo je veľmi ľahké a skutočne lahodné. Cuekty v syrovej zmesi je skutočne chrumkavá a nepoznám lepšiu chuťovku k filmu, k vínečku alebo na rodinnú garden party. Skúste, nemôže sa nevydariť!

Potrebujeme:

  • 500 g cukety,
  • 1 vajce,
  • 100 g strúhanky,
  • 50 g syra,
  • 60 g hl. múky,
  • 1/4 čajovej lyžičky pikantného korenia,
  • 1 lyžička soli,
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia,
  • olivový olej,
  • 1 lyžička cesnakového prášku,
  • 1 čajovú lyžičku červenej papriky,
  • 1 čajovú lyžičku zmesi zeleného korenia (prípadne obyčajnej vegety).

Postup:

Cuketu umyjeme a nakrájame na podlhovasté kúsky. Rúru nahrejeme na 220 stupňov.

Kúsky cukety dáme do misky, posypeme 1/2 lyžičkou soli a čiernym korením, potom dobre premiešame. Necháme odležať aspoň 15 minút.

Zmiešame strúhanku (použite domácu ak máte možnosť) so strúhaným syrom, korením, soľou, cesnakovým práškom, červenou paprikou a zmesou zelených korení.

Vajcia vyšľaháme metličkou.

Z cukety scedíme šťavu, ktorú kúsky pustili, posypeme múkou a premiešame, aby sa múka dostala na celý povrch.

Kúsky cukety teraz obalíme vo vajíčku a nakoniec s syrovej strúhanke. Môžeme obaliť vo vajíčku a strúhanke aj 2x.

Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Na plech uložíme kúsky cukety – tak, aby sa čo najmenej dotýkali (nech sa nedotýkajú ani ani s okrajom, inak bude cuekta mäkká) a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 7 minút, obrátime a pečieme 7 minút z druhej strany.

Hranolky sú pripravené, dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes