plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď chcel môj starý otec jesť fazuľu s mäsom, vždy robil tento recept: Hustá fazuľová polievka s mäsom!

Starý osvedčený recept na najlahodnejšiu fazuľovú polievku s údenou slaninou a bravčovým stehnom.

Klasické varené jedlo, nenáročné na prípravu, ktoré zasýti celú rodinu.

 

 

Najlepší recept na hustú fazuľovú polievku z youtube kanála Moja kuhinja Tanya.

Potrebujeme:

500 g fazule

1 +1 l vody

2 cibule

1 mrkvu

300 g údeného bravčového stehna

150 g údenej slaniny

3 PL rastlinného oleja

2 l vody

1 ČL soli

vegetu

mleté čierne korenie

mletú papriku

drvenú pikantnú papriku

2 strúčiky cesnaku

3 PL rastlinného oleja

1 PL múky

2 ČL sladkej mletej papriky

Postup:

Do hlbokej misy vložíme fazuľu.

Zalejeme vodou, prekryjeme a necháme cez noc odstáť.

 

 

Fazuľu precedíme cez sito a umyjeme pod tečúcou vodou.

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme fazuľu a keď voda zovrie, povaríme 5 minút.

 

 

Kým zovrie voda, nakrájame cibuľu na drobno a vložíme ju do misky.

Mrkvu ošúpeme, nastrúhame a vložíme do samostatnej misky.

 

 

Po piatich minútach varenia precedíme fazuľu a umyjeme teplou vodou.

Bravčové stehno umyjeme, nakrájame na kocky a vložíme do čistej misky.

 

 

Do misky s mäsom pridáme na kocky nakrájanú slaninu.

Do hrnca nalejeme olej a počkáme, kým sa zohreje.

 

 

Pridáme cibuľu, mrkvu, zamiešame a smažíme 3 minúty.

Potom pridáme nakrájané mäso, zamiešame a opekáme 5 minút.

 

 

Keď je všetko osmažené, pridáme fazuľu a dobre zamiešame.

Nalejeme 2 litre vody, čiastočne prekryjeme a varíme asi 60 minút (dĺžka varenia závisí od fazule).

 

 

Po uplynutí doby pridáme soľ, vegetu, čierne korenie, drvenú papriku, premiešame a necháme 2 minúty podusiť.

Na panvicu pridáme olej a keď sa zohreje pridáme nasekaný cesnak a smažíme 1 minútu.

 

 

Pridáme múku a premiešame, aby sa rozbili hrudky.

Potom pridáme mletú papriku a za miešania krátko opečieme na miernom ohni.

 

 

Pridáme trochu tekutiny z fazule, zamiešame a všetko nalejeme do hrnca.

Všetko premiešame a fazuľu varíme ešte 10 minút, takže chuť múky nebude cítiť.

 

 

Fazuľa je hotová a môžeme ju servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes