Starý osvedčený recept na najlahodnejšiu fazuľovú polievku s údenou slaninou a bravčovým stehnom.
Klasické varené jedlo, nenáročné na prípravu, ktoré zasýti celú rodinu.
Najlepší recept na hustú fazuľovú polievku z youtube kanála Moja kuhinja Tanya.
Potrebujeme:
500 g fazule
1 +1 l vody
2 cibule
1 mrkvu
300 g údeného bravčového stehna
150 g údenej slaniny
3 PL rastlinného oleja
2 l vody
1 ČL soli
vegetu
mleté čierne korenie
mletú papriku
drvenú pikantnú papriku
2 strúčiky cesnaku
3 PL rastlinného oleja
1 PL múky
2 ČL sladkej mletej papriky
Postup:
Do hlbokej misy vložíme fazuľu.
Zalejeme vodou, prekryjeme a necháme cez noc odstáť.
Fazuľu precedíme cez sito a umyjeme pod tečúcou vodou.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme fazuľu a keď voda zovrie, povaríme 5 minút.
Kým zovrie voda, nakrájame cibuľu na drobno a vložíme ju do misky.
Mrkvu ošúpeme, nastrúhame a vložíme do samostatnej misky.
Po piatich minútach varenia precedíme fazuľu a umyjeme teplou vodou.
Bravčové stehno umyjeme, nakrájame na kocky a vložíme do čistej misky.
Do misky s mäsom pridáme na kocky nakrájanú slaninu.
Do hrnca nalejeme olej a počkáme, kým sa zohreje.
Pridáme cibuľu, mrkvu, zamiešame a smažíme 3 minúty.
Potom pridáme nakrájané mäso, zamiešame a opekáme 5 minút.
Keď je všetko osmažené, pridáme fazuľu a dobre zamiešame.
Nalejeme 2 litre vody, čiastočne prekryjeme a varíme asi 60 minút (dĺžka varenia závisí od fazule).
Po uplynutí doby pridáme soľ, vegetu, čierne korenie, drvenú papriku, premiešame a necháme 2 minúty podusiť.
Na panvicu pridáme olej a keď sa zohreje pridáme nasekaný cesnak a smažíme 1 minútu.
Pridáme múku a premiešame, aby sa rozbili hrudky.
Potom pridáme mletú papriku a za miešania krátko opečieme na miernom ohni.
Pridáme trochu tekutiny z fazule, zamiešame a všetko nalejeme do hrnca.
Všetko premiešame a fazuľu varíme ešte 10 minút, takže chuť múky nebude cítiť.
Fazuľa je hotová a môžeme ju servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: