Keď chce moja mama rýchlo pripraviť vynikajúci koláč, vždy siahne po tomto recepte: Je rýchly, bez pečenia a šialene chutný!

Výborný recept na rýchlu nepečenú dobrotu, ktorú si zamilujte. Keď chceme doma niečo chutné pod zub, vždy siahneme po tomto recepte.

Výborný recept na rýchlu nepečenú dobrotu, ktorú si zamilujte. Keď chceme doma niečo chutné pod zub, vždy siahneme po tomto recepte.

Potrebujeme:

350 gramov čokoládových sušienok

15 g horkej čokolády

15 g masla

2 polievkové lyžice kryštálového cukru

6 polievkových lyžíc smotany na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na kokosový krém budete potrebovať:

2 dl smotany na šľahanie

250 g strúhaný kokos

140 g práškového cukru

1 vrecúško vanilkového cukru

Na vanilkový krém budete potrebovať:

  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 4 lyžice cukru
  • 4 dcl mlieka

Na polevu budete potrebovať:

100 gramov horkej čokolády

1 lyžičku masla

1 polievkovú lyžicu čokoládovej nátierky (Nutella)

Postup:

Sušienky dáme do mixéra a rozmixujeme, postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré do cesta potrebujeme. Vznikne nám hustejšia zmes, ktorú si rozdelíme na dve časti.

Na dno formy dáme papier na pečenie, alebo ho vymažeme a vysypeme múkou. Prvú polovicu cesta dáme na dno formy a poriadne utlačíme, uhladíme. Či už rukami alebo veľkú lyžicou.

Následne si pripravíme kokosový krém. Vyšľaháme smotanu, do ktorej postupne pridávame kokos, cukor a tiež vanilkový cukor. Všetko poriadne premiešame tak, aby vznikla hustá zmes a dáme do chladničky stuhnúť.

Na pripravené cesto navrstvíme kokosový krém. Poriadne krém uhladíme a nanesieme odloženou polovicu cesta. Dbajte na to, aby bola kokosová vrstva a aj cesto dobre uhladené. Tento koláč potom lahodí nielen Vášmu žalúdku, ale aj oku. Ďalším krokom bude príprava vanilkového krému.

Dáme si uvariť mlieko s cukrom. V menšom množstve mlieka si rozmiešame puding, počkáme kým začne mlieko vrieť a zmes do mlieka nalejeme. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť a navrstvíme na koláč.

Poslednou vrstvou bude čokoládová poleva. Jej príprava je naozaj jednoduchá. Čokoládu si necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť, postupne pridáme maslo a čokoládovou nátierku (nutellu). Všetky ingrediencie poriadne zmiešame kým nám nevznikne tekutá zmes.

Takto pripravenú polevu potom nalejeme na vanilkový krém, ak chceme, koláč môžeme posypať strúhaným kokosom, necháme v chlade stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)