Výborný recept na rýchlu nepečenú dobrotu, ktorú si zamilujte. Keď chceme doma niečo chutné pod zub, vždy siahneme po tomto recepte.
Potrebujeme:
350 gramov čokoládových sušienok
15 g horkej čokolády
15 g masla
2 polievkové lyžice kryštálového cukru
6 polievkových lyžíc smotany na šľahanie
Na kokosový krém budete potrebovať:
2 dl smotany na šľahanie
250 g strúhaný kokos
140 g práškového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
Na vanilkový krém budete potrebovať:
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 4 lyžice cukru
- 4 dcl mlieka
Na polevu budete potrebovať:
100 gramov horkej čokolády
1 lyžičku masla
1 polievkovú lyžicu čokoládovej nátierky (Nutella)
Postup:
Sušienky dáme do mixéra a rozmixujeme, postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré do cesta potrebujeme. Vznikne nám hustejšia zmes, ktorú si rozdelíme na dve časti.
Na dno formy dáme papier na pečenie, alebo ho vymažeme a vysypeme múkou. Prvú polovicu cesta dáme na dno formy a poriadne utlačíme, uhladíme. Či už rukami alebo veľkú lyžicou.
Následne si pripravíme kokosový krém. Vyšľaháme smotanu, do ktorej postupne pridávame kokos, cukor a tiež vanilkový cukor. Všetko poriadne premiešame tak, aby vznikla hustá zmes a dáme do chladničky stuhnúť.
Na pripravené cesto navrstvíme kokosový krém. Poriadne krém uhladíme a nanesieme odloženou polovicu cesta. Dbajte na to, aby bola kokosová vrstva a aj cesto dobre uhladené. Tento koláč potom lahodí nielen Vášmu žalúdku, ale aj oku. Ďalším krokom bude príprava vanilkového krému.
Dáme si uvariť mlieko s cukrom. V menšom množstve mlieka si rozmiešame puding, počkáme kým začne mlieko vrieť a zmes do mlieka nalejeme. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť a navrstvíme na koláč.
Poslednou vrstvou bude čokoládová poleva. Jej príprava je naozaj jednoduchá. Čokoládu si necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť, postupne pridáme maslo a čokoládovou nátierku (nutellu). Všetky ingrediencie poriadne zmiešame kým nám nevznikne tekutá zmes.
Takto pripravenú polevu potom nalejeme na vanilkový krém, ak chceme, koláč môžeme posypať strúhaným kokosom, necháme v chlade stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)