plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete pripravovať nakladané uhorky, pridajte k nim aj kapustu: Nemusíte zavárať, nepotrebujete ani ocot a výsledok je výborný!

Z prvej úrody uhoriek vyskúšate túto pochúťku. Nakladané uhorky aj kapustu máte v jednom pohári.

Moja babička s maďarskými koreňmi robila z prvej úrody uhoriek a kapusty výborné kombinované poháre. Vďaka jednoduchému postupu získate kyslú kapustu a nakladané uhorky v jednom.

Potrebujeme:

5-litrový pohár

1 stredne veľkú hlávkovú kapustu

1 zväzok kôpru

3 strúčiky cesnaku

2-3 bobkové listy

1 krajec suchého chleba

asi 2 lyžice soli

Postup:

Polovicu kôpru, nakrájaný cesnak a bobkový list uložíme na dno čistého pohára. Potom navrstvíme nakrájanú kapustu a dobre zatlačíme. Na kapustu umiestnime uhorky, z ktorých odrežeme konce.

Studenú vodu nalejem do hrnca a zmiešame so soľou – na jeden liter pridáme 1 lyžicu soli, privedieme do varu a keď vychladne, nalejeme do nádoby. Na vrch uložíme druhú polovicu kôpru a krajec chleba.

Nádobu preložíme na teplé miesto do tieňa. Najlepšie obsah zreje pri teplote 30 stupňov, v tieni. Po troch dňoch máte nakladané uhorky a po 4-5 dňoch dozreje aj kapusta a máte tak dispozícii aj kyslú kapustu.

Keď sú uhorky pripravené, vyberte ich, umyte a skladujte v uzatvárateľnej dóze v chladničke. Kapustu po 4-5 dňoch scedíme zo šťavy a používame ako klasickú kyslú kapustu.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes