Keď budete nabudúce zapekať zemiaky, pridajte k nim aj jedno celé Bambino: Je to lahôdka nad lahôdkami!

Pečené zemiaky robím často, dokonca aj tie s tvrdým syrom a smotanou. Najlepšie však boli vtedy, keď som do nich pridala aj jedno celé bambino v črievku. Mali fantastickú chuť!

Pečené zemiaky robím často, dokonca aj tie s tvrdým syrom a smotanou. Najlepšie však boli vtedy, keď som do nich pridala aj jedno celé bambino v črievku. Mali fantastickú chuť!

Potrebujeme:

1 kg zemiaková

1 Bambino v črievku

Trochu mlieka

1 lyžicu masla

Tymián korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame a dáme variť tak, aby zemiaky zmäkli (nemali by byť celkom rozvarené). Zatiaľ si pripravíme omáčku. Na plameň dáme asi 100 -150 ml mlieka, a keď je horúce, pridáme bambino a strúhaný syr. Ochutíme soľou a keď sa zmes rozpustí. Zemiaky scedíme a preložíme do zapekacej misy. Zalejeme tekutou zmesou a na vrch uložíme tenké pásiky masla. Posypeme tymianom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)