plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce variť vývar, pridajte doňho túto 1 ingredienciu: Tá skvelá chuť vás prekvapí!

V mnohých rodinách nesmie v nedeľu chýbať na stole klasický vývar. 

 

 

Pre mnohé gazdinky je varenie vývaru už rutinná záležitosť.

Avšak pridaním tejto jednej ingrediencie môžete posunúť váš vývar na ešte vyššiu úroveň.

 

 

Nechajte si poradiť a na odporúčanie z portálu smakosze to najbližšiu nedeľu vyskúšajte. 

Známy recept na základný vývar možno ozvláštniť pridaním tejto netradičnej ingrediencie.

 

 

Tradičný slovenský vývar sa pripravuje použitím mäsa a koreňovej zeleniny.

Stačí však pridať jednu ingredienciu navyše a jeho chuť môže byť ešte lepšia. 

 

 

 

Netradičnou ingredienciou, ktorú môže pridať do základného vývaru, je kurkuma, ktorá dodá vývaru ešte krajšiu zlatistú farbu.

Krajšiu farbu mu dodá aj cibuľa v šupke. 

Boli by ste však prekvapení, akú skvelú chuť dodá vývaru jablko. 

 

 

Toto ovocie sa pridáva do vriaceho vývaru celé, aj so šupkou. 

Keď je jablko mäkké, stačí ho vybrať dierovanou lyžicou.

Čo dáva pridanie jablka do vývaru?

 

 

Chuť jablka dokonale podčiarkne chuť vývaru.

Tento patent bude fungovať najmä pri varení vývaru s tučnejším mäsom.

Výborne vynikne napríklad v kačacom vývare.

Čo ešte možno pridať do vývaru

Ďalšou netradičnou prísadou do vývaru je paradajka.

 

 

Túto zeleninu stačí opariť a ošúpať a potom úplne pridať do hrnca s polievkou.

Paradajka pôsobí ako jablko vďaka svojej charakteristickej kyslej chuti.

Okrem hlbokej chuti získa vývar s paradajkou aj krásnu, intenzívnu farbu.

 

 

Správne ochutený vývar nám pred hlavným jedlom výborne pripraví žalúdok a zahreje.

Ak pôjdeme ešte ďalej, vývar môžeme obohatiť aj o aníz, kardamón alebo čili.

 

 

Vývar môžeme jednoducho prerobiť aj na ázijský štýl.

Sójová alebo ustricová omáčka rozhodne zmení chuť klasického vývaru.

K tejto polievke sa výborne hodia čínske ryžové rezance.

Na záver sa oplatí vývar ozdobiť nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn-Majka
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes