plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kečup už nekupujem v potravinách: Pripravujem ho odvtedy, čo som sa dozvedel TOTO tajomstvo!

Zelenina v záhrade dozrela, tak nastal ten správny čas na prípravu najlepšieho domáceho kečupu.

Kečup má skutočne dokonale vyváženú chuť, vôňu a aj farbu – ak ho raz ochutnáte, po inom už nesiahnete.

 

 

Výnimočný recept na lahodný domáci kečup z youtube kanála köyden lezzetler.

Potrebujeme:

4 ružové cibule

4 strúčiky cesnaku

4 kg paradajok

200 ml rastlinného oleja

 

 

4 kapie

2 sladké červené jablká

4 klinčeky

2 bobkové listy

1 ČL mletého čierneho korenia

1,5 PL soli

4 PL hnedého cukru

150 ml hroznového octu

Postup:

Cibuľu nakrájame na väčšie kocky.

Nakrájanú cibuľu vložíme do taniera.

Cesnak nakrájame na drobno a pridáme do taniera.

 

 

Paradajky dôkladne umyjeme.

Nakrájame na kocky.

Do hrnca na sporáku nalejeme olej.

 

 

Pridáme cibuľu s cesnakom.

Premiešame.

Smažíme do zhnednutia.

 

 

Do hrnca pridáme paradajky.

Zamiešame.

Prikryjeme vekom a necháme variť.

 

 

Z papriky odstránime stonku.

Prekrojíme a očistíme od jadierok.

Jablko nakrájame a odstránime jadierka.

 

 

Papriku nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do mixéra a rozmixujeme.

Potom do mixéra vložíme nakrájané jablká a rozmixujeme.

 

 

Jablko s paprikou vložíme do hrnca s vriacimi paradajkami.

Pridáme klinčeky.

Potom pridáme bobkové listy a zamiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme čierne korenie.

Pridáme soľ a cukor.

Nakoniec nalejeme ocot a zamiešame.

 

 

Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme 40 minút na miernom ohni.

(Ak máte radi štipľavé, môžete pridať feferónky).

Po uplynutí doby premiešame a hrniec odstavíme zo sporáka.

 

 

Zmes rozšľaháme ponorným mixérom.

Rozšľahanú zmes precedíme cez sitko do misky.

Po scedíme prelejeme zmes do hrnca.

Hrniec dáme na sporák a na strednom ohni necháme zovrieť.

Varíme 25-30 minút na strednom ohni.

Vrchnáky vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou.

 

 

Hotový kečup prelejeme do pohárov.

Pohár na pevno uzavrieme viečkom.

Potom poháre otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes