KEBAB na panvici a chutí úplne ako z grilu: Tajný RECEPT od tureckého šéfkuchára, ktorý sa s ním preslávil!

Kebab uvarený na panvici možno ľahko pripraviť tak, aby chutil presne tak, akoby bol práve stiahnutý z grilu.

O tento recept sme požiadali skúseného tureckého šéfkuchára, ktorý s jeho chuťou preslávil.

 

 

Ukázalo sa, že pri dodržaní proporcií prísad chutí kebab naozaj ako ten pripravený na grile.

...

Úžasná chuť a rýchla príprava – recept, ktorý je ako stvorený na leto.

Našli sme ho na kanáli Our Yemeni Kitchen.

Potrebujeme:

Na kebabovú zmes:

Mleté jahňacie mäso (1000 gramov) použiť môžete aj iné mleté mäso

Jedna lyžička každého z nasledujúcich:

Soľ

Čierne korenie

Červená pálivá paprika

Kmín

Koriander

Jedna polievková lyžica strúhaného cesnaku

Pol šálky petržlenu nakrájaného najemno

Nakrájaná cibuľa (100 gramov)

Ďalej:

Olej

Ako príloha:

 

 

Grilovaná zelenina

Zeleninový šalát

Omáčky podľa chuti

Postup:

 

 

Kombinácia týchto korenín nakoniec dodá mäsu rovnakú chuť, ako keby ho robili na grile.

Na rozdiel od bežnejších kebabov si tento nevyžaduje špízy, všetko uvaríme priamo na panvici.

Mleté mäso, bylinky, cibuľu, cesnak a korenie uvedené v zozname surovín zmiešame do homogénnej hmoty.

 

 

Hmota sa musí veľmi opatrne miesiť, kým sa neobjavia „vlákna“.

Misku s mäsom prikryjeme fóliou.

 

 

Potom necháme trochu odstáť.

Z výslednej hmoty formujeme veľké ploché placky.

 

 

Pripravíme si panvicu.

Rozpálime na nej trochu oleja.

 

 

Na panvici s trochou oleja smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame so zeleninou a omáčkami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels