plny-hrniec_transparent_negativ.png

Každý víkend robím tento FIT zeleninový kastról: RECEPT na najchutnejší karfiol s brokolicou!

Vynikajúci obed nielen pre milovníkov karfiolu a brokolice.

Tento zeleninový kastról je taký chutný, že mu nikto nebude vedieť odolať.

 

 

Najlepší recept na zapekanú zeleninu z youtube kanála Frische Rezepte.

Potrebujeme:

1 brokolicu

400 g karfiolu

1 PL soli

2 PL mlieka

1 PL soli

2 PL mlieka

1 cibuľu

olivový olej

1 mrkvu

1 strúčik cesnaku

2 papriky rôznych farieb

1 vetvičku cherry paradajok

4 vajcia

1 ČL soli

5 PL slnečnicového oleja

1 šálku múky (130 g)

2,5 šálky mlieka (500 ml)

petržlenovú vňať

kôpor

150 g syra s nižším obsahom tuku

Na omáčku:

2 PL jogurtu alebo kyslej smotany

2 PL majonézy

1 strúčik cesnaku

kôpor

Postup:

Brokolicu a karfiol nakrájame na ružičky.

Potom vložíme brokolicu do horúcej vody v hrnci.

 

 

Pridáme soľ, mlieko a premiešame.

Privedieme do varu a varíme 2 minúty.

 

 

Uvarenú brokolicu vložíme na dno sklenenej formy na pečenie.

Karfiol vložíme do hrnca s horúcou vodou.

 

 

Pridáme soľ, mlieko a premiešame.

Privedieme do varu a varíme 4 minúty.

 

 

Uvarený karfiol preložíme do sklenenej formy.

Panvicu naolejujeme a na strednom ohni opečieme cibuľu.

 

 

Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, premiešame a smažíme niekoľko minút.

Pretlačíme strúčik cesnaku, zamiešame, zmes pridáme do kastróla a premiešame.

 

 

Z papriky odstránime stonku a jadierka, nakrájame ju na menšie kúsky a vložíme do formy.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Potom pridáme na polovicu nakrájané cherry rajčiny.

Do hlbokej misy pridáme vajcia, soľ a metličkou vyšľaháme.

 

 

Pridáme olej a premiešame.

Nasypeme múku a vyšľaháme krém.

 

 

Do zmesi nalejeme mlieko a zamiešame.

Nakoniec pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou, premiešame a zmes nalejeme na zeleninu vo forme.

 

 

Vrch posypeme na hrubo nastrúhaným syrom.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do malej misky pridáme jogurt, majonézu, pretlačený cesnak, kôpor a vidličkou zamiešame.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes