plny-hrniec_transparent_negativ.png

Každý rok pripravujem na zimu tieto nakladané paradajky: Neodolateľná delikatesa!

Pripravte si doma lahodné konzervované paradajky bez použitia chemikálii a konzervačných látok.

Vychutnajte si aj s vašimi najbližšími nezameniteľnú chuť paradajok po celý rok.

 

 

Vynikajúci recept na domáce zavárané paradajky z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.

Potrebujeme:

1 mrkvu

1 papriku

1 feferónku

petržlenovú vňať

7 strúčikov cesnaku

2 kg paradajok

4 cibule

zrnká korenia

1 PL soli

2 PL kryštálového cukru

50 ml octu

 

 

Postup:

Na začiatku ošúpeme mrkvu.

Nakrájame ju na kolieska.

Papriku očistíme.

Nakrájame na krúžky.

 

 

Z feferónky odstránime stonku.

Nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Na drobno nakrájame petržlenovú vňať.

Cesnak očistíme.

Do mixéra vložíme cesnakové strúčiky.

 

 

Pridáme nakrájanú zeleninu.

Všetko spolu rozmixujeme.

Umyté paradajky prekrojíme na polovicu a očistíme.

 

 

Cibuľu nakrájame na kolieska.

Do sterilného pohára do polovice naukladáme paradajky.

 

 

Pridáme pár plátkov cibule.

Ďalej pridáme zrnká korenia.

Až po vrch naukladáme paradajky.

Do pohárov nalejeme až po okraj vriacu vodu.

 

 

Poháre prikryjeme viečkom.

Necháme 20 minút odstáť.

Po uplynutí doby prelejeme vodu z pohárov do hrnca.

 

 

Pridáme pomletú zeleninu.

Ďalej pridáme soľ a cukor.

Hrniec preložíme na sporák.

 

 

Zmes varíme na silnom ohni 4 minúty.

Po zovretí pridáme ocot a varíme ďalšie 2-3 minúty.

 

 

Horúcu zmes nalejeme až po okraj do pohárov.

Poháre uzavrieme novými viečkami, premiešame.

Prekryjeme dekou.

 

 

Takto prikryté necháme vychladnúť.

Poháre skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes