plny-hrniec_transparent_negativ.png

PIŠKÓTU z kondenzovaného mlieka dokáže pripraviť každý: 3 minúty miešania a nalejte do formy!

Vynikajúca piškóta z cesta jemného ako páperie.

Hostia sa rýchlo blížia a vy máte v skrinke plechovku kondenzovaného mlieka?

 

 

V tomto prípade ste zachránení!

Pridajte niekoľko základných ingrediencií a premiešajte, aby ste vytvorili nádherný vlhký koláč.

Vynikajúci recept na jednoduchý nadýchaný koláč z portálu przyslijprzepis.

Zvyšné ingrediencie na tento dezert máte pravdepodobne doma ja vy.

Za necelú hodinu budete mať na stole dokonalý teplý koláč.

 

 

Spoľahlivý dezert z kondenzovaného mlieka – záchrana pri príchode hostí

Ak máte v pláne pripraviť dezert za menej ako hodinu, určite vyskúšajte lahodný krém z kondenzovaného mlieka.

Aby bol recept úspešný, musí byť mlieko ľadovo studené – priamo z chladničky.

Obsah plechovky by sa mal šľahať najskôr pri nízkych a potom pri stále vyšších rýchlostiach.

 

 

Takto vytvoríme studený dezert v miske alebo prílohu napríklad k muffinom.

Nanesieme ho pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme hoblinkami čokolády, posýpkami na koláče alebo kúskami sušienok.

Vrstvu takéhoto krému môžete pripraviť aj s pridaním ovocného pyré.

 

 

Náš základný produkt môžete použiť aj na prípravu napríklad sušienok z kondenzovaného mlieka, krémového tvarohového koláča alebo originálneho makového koláča.

Ďalším nápadom je torta.

Tento koláčik si obľúbi aj kuchársky nováčik bez predchádzajúcich skúseností.

 

 

Na rýchly koláč z kondenzovaného mlieka potrebujeme:

160 ml kondenzovaného mlieka

150 g hladkej múky

100 g masla

3 veľké vajcia

1 ČL vanilkového cukru

 

 

1 ČL prášku do pečiva

Na ozdobu (voliteľné, možno vynechať):

práškový cukor

čokoládová poleva

drvené orechy

kokosové lupienky

Postup:

Do misky nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme maslo a vanilkový cukor.

Všetko spolu vymiešame.

 

 

Do zmesi postupne po jednom pridávame vajcia. Miešame, kým sa nespoja so zvyškom hmoty.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva. Krátko premiešame, kým sa suroviny nespoja.

Rúru predhrejeme na 180°C.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Na plech nalejeme cesto.

Rovnomerne zarovnáme.

Pečieme pri 180°C 45-50 minút, kým nebude špajľa pri teste suchá.

 

 

Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

Prípadne ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme kokosovými lupienkami alebo drvenými kúskami orechov.

Môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes