Čorba je tradičná a legendárna srbská polievka, ktorá sa pripravuje na viacero spôsobov a vždy chutí rovnako.
Keď dostanete počas chladných dní chuť na niečo teplé a výživné, určite vyskúšajte našu polievku.
Úžasný recept na tradičný srbský pokrm z youtube kanála schnell lecker.
Potrebujeme:
100 g slaniny
1 cibuľu
400-500 g bravčových rebier
1 mrkvu
2 sladké papriky
100 g šampiňónov
1 feferónku
2 strúčiky cesnaku
3 stredné paradajky
2 stredne veľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
rozmarín
300 g fazule z konzervy
1 l vody
kôpor
petržlenovú vňať
Postup:
Do hrnca na sporáku pridáme olej a nakrájanú slaninu.
Premiešame a necháme smažiť.
Potom pridáme na polovičné mesiačiky nakrájanú cibuľu a zamiešame.
Rebierka nakrájame, vložíme do hrnca, miešame a smažíme 3-5 minút pri vysokej teplote.
Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, papriku a vymiešame.
Šampiňóny nakrájame na malé kocky.
Vložíme do hrnca a premiešame.
Ďalej pridáme na tenké plátky nakrájanú feferónku, cesnak.
A dobre premiešame.
Hrniec prekryjeme pokrievkou.
Rajčiny prekrojíme na polovicu a nastrúhame do misky.
Nastrúhanú paradajkovú dužinu pridáme do hrnca, premiešame.
Prekryjeme a všetko necháme 15 minút podusiť.
Zemiaky nakrájame na malé kocky, pridáme do hrnca a zamiešame.
Ďalej pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, rozmarín a opäť premiešame.
Potom pridáme fazuľu.
Nalejeme vodu, zamiešame, prekryjeme a varíme 15-20 minút.
Do polievky pridáme trochu nasekaného kôpru a petržlenovej vňate a zamiešame.
A môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: