plny-hrniec_transparent_negativ.png

Každý by si mal uvariť srbskú fazuľovú polievku s mäsom: ČORBA – slávne srbské jedlo!

Čorba je tradičná a legendárna srbská polievka, ktorá sa pripravuje na viacero spôsobov a vždy chutí rovnako.

Keď dostanete počas chladných dní chuť na niečo teplé a výživné, určite vyskúšajte našu polievku.

 

 

Úžasný recept na tradičný srbský pokrm z youtube kanála schnell lecker.

Potrebujeme:

100 g slaniny

1 cibuľu

400-500 g bravčových rebier

1 mrkvu

2 sladké papriky

100 g šampiňónov

1 feferónku

2 strúčiky cesnaku

3 stredné paradajky

2 stredne veľké zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

rozmarín

300 g fazule z konzervy

1 l vody

kôpor

petržlenovú vňať

Postup:

Do hrnca na sporáku pridáme olej a nakrájanú slaninu.

Premiešame a necháme smažiť.

 

 

Potom pridáme na polovičné mesiačiky nakrájanú cibuľu a zamiešame.

Rebierka nakrájame, vložíme do hrnca, miešame a smažíme 3-5 minút pri vysokej teplote.

 

 

Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, papriku a vymiešame.

Šampiňóny nakrájame na malé kocky.

Vložíme do hrnca a premiešame.

 

 

Ďalej pridáme na tenké plátky nakrájanú feferónku, cesnak.

A dobre premiešame.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

 

 

Rajčiny prekrojíme na polovicu a nastrúhame do misky.

Nastrúhanú paradajkovú dužinu pridáme do hrnca, premiešame.

Prekryjeme a všetko necháme 15 minút podusiť.

 

 

Zemiaky nakrájame na malé kocky, pridáme do hrnca a zamiešame.

Ďalej pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, rozmarín a opäť premiešame.

 

 

Potom pridáme fazuľu.

Nalejeme vodu, zamiešame, prekryjeme a varíme 15-20 minút.

 

 

Do polievky pridáme trochu nasekaného kôpru a petržlenovej vňate a zamiešame.

A môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes