Recept na úžasný KÁVOVÝ krém ako z cukrárne: Žiadne maslo, žiadne kondenzované mlieko, ani vajcia – miliónová chuť!

V lete robím tento kávový krém pravideľne.

Neobsahuje maslo, vajcia ani kondenzované mlieko a pripravíte ho skutočne jednoducho.

 

 

Ja ho podávam ako vychladený krém do sladkých pohárov – s piškótami a ovocím, ale aj ako zmrzlinu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Super recept som našla na kanáli Un jour Une recette.

 

Potrebujeme:

2 polievkové lyžice instantnej kávy

3 lyžice šľahačkovej smotany

2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

255 ml šľahačkovej smotany

35 g práškového cukru

Voliteľné:

čerstvé ovocie

sušienky

kúsky čokolády

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme kávový základ.

Do kávy postupne vmiešame 3 lyžice smotany.

 

 

Dôkladne premiešame.

Preložíme na plameň.

 

 

Zahrievame na miernom ohni, kým nevznikle hladká zmes bez hrudiek.

Potom zložíme z plameňa.

Vmiešame vanilkový extrakt.

 

 

 

Kávovú zmes prelejeme do šálky alebo inej nádoby.

Preložíme na 3-4 minúty do mrazničky.

 

 

Teraz si prirpavíme druhú časť krému.

Do misky nalejeme smotanu.

Pridáme práškový cukor.

 

 

Začneme šľahať.

Po chvíli šľahania do smotany vmiešame kávovú zmes.

Teraz vyšľaháme na tuhý krém.

 

 

Podávame vychladené – ako studené poháry napríklad s ovocím.

Prípadne zmrazené ako kávovú zmrzlinu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay