Recept na vynikajúci koláčik z kávového krému a jednoduchej piškóty.
Autorkou receptu je pani Anna Kobová a ja som skúsila tiež, je naozaj vynikajúci.
Krém sa nevarí a pripravíte ho doslova za minútku.
Určite skúste, ide o vynikajúci recept.
Potrebujeme:
4 vajcia
4 lyžice práškového cukru
4 lyžice polohrubej múky
1 prášok do pečiva
50 ml oleja
Štipka soli
Ďalej:
Zavárané broskyne
Krém:
500 ml mlieka (2 hrnčeky)
2 vanilkové cukre
4 lyžice práškového cukru
2 vanilkové cukre
4 lyžice práškového cukru
2 vanilkové pudingy Creme Olé bez varenia
3 lyžice instanten kávy
1 smotana na šľananie
1 téglik kyslej smotany
Na vrch:
Strúhaná čokoláda
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
4 žĺtka vyšľaháme so 4 lyžicami práškového cukru.
Pridáme 4 lyžice polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, pol deci oleja.
Pomaly primiešame sneh.
Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 12-13 minút.
Broskyne nakrájame na kúsky a krátko povaríme (túto časť môžete vynechať a broskyne môžete uložiť na koláč aj bez prevárania).
Broskyne uložíme na ešte horúci koláč.
Pripravíme krém:
Z mlieka, cukrom a pudingu bez varenia vyšľaháme krém.
Počas šľahania pridáme aj instatnú kávu.
Smotanu ušľaháme na šľahačku a pridáme do nej kyslú smotanu – spolu vyšľaháme.
Nakoniec vmiešame do kávového krému a spojíme.
Navrstvíme na koláč.
Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)