plny-hrniec_transparent_negativ.png

KÁVOVÝ koláčik na lyžičky – rýchly a jednoduchý recept: Pečie sa len 12 minút a chuť je bezkonkurenčná!

Určite skúste, ide o vynikajúci recept. 

Recept na vynikajúci koláčik z kávového krému a jednoduchej piškóty.

 

 

Autorkou receptu je pani Anna Kobová a ja som skúsila tiež, je naozaj vynikajúci.

Krém sa nevarí a pripravíte ho doslova za minútku.

Určite skúste, ide o vynikajúci recept.

Potrebujeme:

4 vajcia

4 lyžice práškového cukru

4 lyžice polohrubej múky

1 prášok do pečiva

50 ml oleja

Štipka soli

Ďalej:

Zavárané broskyne

Krém:

500 ml mlieka (2 hrnčeky)

2 vanilkové cukre

4 lyžice práškového cukru

2 vanilkové cukre

4 lyžice práškového cukru

2 vanilkové pudingy Creme Olé bez varenia

3 lyžice instanten kávy

1 smotana na šľananie

1 téglik kyslej smotany

Na vrch:

Strúhaná čokoláda

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.

 

 

4 žĺtka vyšľaháme so 4 lyžicami práškového cukru.

Pridáme 4 lyžice polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, pol deci oleja.

Pomaly primiešame sneh.

Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 12-13 minút.

Broskyne nakrájame na kúsky a krátko povaríme (túto časť môžete vynechať a broskyne môžete uložiť na koláč aj bez prevárania).

Broskyne uložíme na ešte horúci koláč.

 

 

Pripravíme krém:

Z mlieka, cukrom a pudingu bez varenia vyšľaháme krém.

Počas šľahania pridáme aj instatnú kávu.

Smotanu ušľaháme na šľahačku a pridáme do nej kyslú smotanu – spolu vyšľaháme.

Nakoniec vmiešame do kávového krému a spojíme.

Navrstvíme na koláč.

 

 

Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes