Zdieľam s vami tento ľahký recept z youtube na jeden z mojich obľúbených dezertov. Vyrába sa veľmi ľahko a má jemnú a hladkú textúru, ale bez potreby použitia rúry. Má lahodnú príchuť, pretože čokoláda a káva sú dokonalým doplnkom, pretože obe zvýrazňujú chuť toho druhého. Uisťujem vás, že vaša rodina ho bude milovať!
Výborný dezert bez pečenia – ideálny pre milovníkov čokolády.
Potrebujeme:
Na základ:
1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)
100 g roztopeného masla
1 lyžicu uvarenej kávy (môžeme pridať aj trochu rumu)
Na náplň:
500 g jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
50 ml uvarenej vychladnutej kávy
300 g čokolády na varenie
podľa chuti rum
poleva (voliteľné):
140 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
Postup:
Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou.
Na venčeky nalejeme maslo a kávu – ešte rukami dobre pozatláčame.
Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.
V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou a kávou – zmiešame.
Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády).
Krém navrstvíme na sušienkový základ.
Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy, ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády (kúsky čokolády nalámeme do smotany a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli).
Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)