plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kávový a čokoládový koláč, bez rúry a veľmi jednoduchý na prípravu: Má taký úspech, že rozdávam recept celej rodine!

Zdieľam s vami tento ľahký recept z youtube na jeden z mojich obľúbených dezertov. Vyrába sa veľmi ľahko a má jemnú a hladkú textúru, ale bez potreby použitia rúry. Má lahodnú príchuť, pretože čokoláda a káva sú dokonalým doplnkom, pretože obe zvýrazňujú chuť toho druhého. Uisťujem vás, že vaša rodina ho bude milovať!

Výborný dezert bez pečenia – ideálny pre milovníkov čokolády.

Potrebujeme:

Na základ:

1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)

100 g roztopeného masla

1 lyžicu uvarenej kávy (môžeme pridať aj trochu rumu)

Na náplň:

500 g jemného tvarohu

250 ml smotany na šľahanie

50 ml uvarenej vychladnutej kávy

300 g čokolády na varenie

podľa chuti rum

poleva (voliteľné):

140 ml smotany na šľahanie

100 g horkej čokolády

Postup:

Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou.

Na venčeky nalejeme maslo a kávu – ešte rukami dobre pozatláčame.

Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.

V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou a kávou – zmiešame.

Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády).

Krém navrstvíme na sušienkový základ.

Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy, ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády (kúsky čokolády nalámeme do smotany a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli).

Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes