KÁVOVÝ cheesecake do pohárov, ktorý sa nepečie a nevarí: Ukladajte recept, toto je najlepší krém aký poznám!

Fantastické kávové poháre na spôsob cheesecake.

Ak chcete, môžete ho pokone podávať len s piškótami, alebo ako čistý krém, len s ovocím.

 

 

Tento krém je však fantastický aj do tort či zákuskov!

...

 

Potrebujeme:

250 g mascarpone

250 ml šľahačkovej smotany

80 g práškového cukru

2 lyžice instantnej kávy

2 lyžice vody

Ďalej (voliteľné):

Piškóty

Maslové sušeinky

Nastrúhaná čokoláda

Maliny

Základ:

Mleté maslové sušienky

Rozpustené maslo

Postup:

Najskôr si pripravíme kávu, ktorú neskôr pridáme do krému:

Instantnú kávu rozpustíme v 2 lyžiciach horúcej vody.

 

 

V miske rozmiešame mascarpone.

Pridáme smotanu na šľahanie.

Nakoniec pridáme aj kávu.

 

 

Pridajte aj práškový cukor a premiešame.

Šľaháme kým vám nevznikne hladký krém.

Ak nechcete použiť kávu pridajte caro alebo cappuccino.

Môžete nahradiiť aj kakaom alebo nesqiukom.

Z tohto množstva prísad sa získa približne 600 g krému.

 

 

Ak potrebujete viac, zdvojnásobte.

Väčšie množstvo krému sa vám môže hodiť napríklad pri plnení tort či zákuskov.

To je všetko!

Môžeme plniť do pohárov a ozdobiť.

 

 

Vynikajúce sú maliny, nastrúhaná čokoláda, piškóty alebo trubičky.

Podávame vychladené.

Krém môžete do pohárov spolu so sušienkovým základom (sušienky a rozpustené maslo) a takto záskate alternatívu k obľúbenému dezertu cheesecake.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay