Fantastické kávové poháre na spôsob cheesecake.
Ak chcete, môžete ho pokone podávať len s piškótami, alebo ako čistý krém, len s ovocím.
Tento krém je však fantastický aj do tort či zákuskov!
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
80 g práškového cukru
2 lyžice instantnej kávy
2 lyžice vody
Ďalej (voliteľné):
Piškóty
Maslové sušeinky
Nastrúhaná čokoláda
Maliny
Základ:
Mleté maslové sušienky
Rozpustené maslo
Postup:
Najskôr si pripravíme kávu, ktorú neskôr pridáme do krému:
Instantnú kávu rozpustíme v 2 lyžiciach horúcej vody.
V miske rozmiešame mascarpone.
Pridáme smotanu na šľahanie.
Nakoniec pridáme aj kávu.
Pridajte aj práškový cukor a premiešame.
Šľaháme kým vám nevznikne hladký krém.
Ak nechcete použiť kávu pridajte caro alebo cappuccino.
Môžete nahradiiť aj kakaom alebo nesqiukom.
Z tohto množstva prísad sa získa približne 600 g krému.
Ak potrebujete viac, zdvojnásobte.
Väčšie množstvo krému sa vám môže hodiť napríklad pri plnení tort či zákuskov.
To je všetko!
Môžeme plniť do pohárov a ozdobiť.
Vynikajúce sú maliny, nastrúhaná čokoláda, piškóty alebo trubičky.
Podávame vychladené.
Krém môžete do pohárov spolu so sušienkovým základom (sušienky a rozpustené maslo) a takto záskate alternatívu k obľúbenému dezertu cheesecake.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)