KÁVOVÝ blesk s kokosom: Jeden fantastický koláč z hrnčeka pripravený za 10 minút, každý si naň pýtal recept!

Vynikajúci koláč s vôňou kávy, s kokosom a čokoládou.

 

 

Určite si ho zamilujete aj vy. Inšpirovali sme sa receptom z youtube.

Potrebujeme:

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček kr cukru

1 hrnček mlieka

1 a 1/2 deci oleja (150 ml)

1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 a 1/2 hrnčeka kokosu

1 prášok do pečiva

3-4 rovné lyžice kakaa

1 lyžicu kávy instantnej

1 vanilkový cukor

čokoládový krém:

500 g kyslej smotany

150 g čokolády na varenie

 

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme poriadne do peny pokiaľ sa nám nerozpustí cukor.

Za stáleho miešania pridávame olej a mlieko a poriadne premiešame.

Keď to máme poriadne vyšľahané, začneme pridávať suché prísady a to najskôr preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, jemne premiešame a pridáme kokos, kakao a kávu.

 

 

Cesto navrstvíme na pomastený a mukou posypaný plech.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Veľkosť plechu je 36 x 24 cm.

Po upečení a vychladnutí povrch koláča natrieme jemnou vrstvou džemu a pripraveným čokoládovým krémom.

Čokoládu si roztopíme nad parou, odstavíme, miešame asi minútu-dve a pridáme kyslú smotanu.

Poriadne premiešame.

 

 

Poleva nám môže niekedy trocha stuhnúť, lebo kyslá smotana je chladná, preto polevu ešte mierne za stáleho miešania môžeme zahriať.

Nie veľa, aby sa neliala, nech ostane mierne hustá, aby sa nám dobre natierala, no niekedy to netreba, najlepšie je keď smotana má izbovú teplotu.

Necháme vychladiť a pokrájame na rezy.