Kávovo-mliečny dezert: Piškótový koláč s tým najlahodnejším krémom!

Pripravte si doma gurmánsky zážitok v podobe neodolateľného kávovo-mliečneho dezertu.

Odkedy som tento recept vyskúšal prvýkrát, tak ho pripravujem pravidelne, pretože sú ním všetci doma nadšení.

 

 

Fantastický recept na výnimočný kávovo-mliečny dezert z youtube kanála Henia Foks.

...

Potrebujeme:

Na cesto:

6 vajec

3/4 šálky kryštálového cukru

3/4 šálky hladkej múky

2 PL kakaa

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

Na krém:

 

 

20 dkg masla

3/4 šálky sladeného kondenzovaného mlieka

Ostatné ingrediencie:

1 šálku espresso kávy

okrúhle sušienky

džem z čiernych ríbezlí

1/2 čokolády

objem pohára=250 ml

Postup:

 

 

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtok.

Do misky s bielkami pridáme soľ, cukor.

Mixérom vyšľaháme hustý krém.

 

 

Potom počas šľahania pridáme žĺtky, kakao, preosiatu múku a prášok do pečiva.

Dôkladne vyšľahaný krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry na 170°C.

Pečieme asi 40 minút.

Po upečení prekrojíme cesto vodorovne na polovicu.

 

 

Do čistej misky vložíme zmäknuté maslo, pridáme kondenzované mlieko.

Vyšľaháme krém.

Džem nanesieme na cesto a rozotrieme ho po celej ploche.

 

 

V miske s kávou namočíme sušienky a poukladáme ich na džem.

Sušienky potom potrieme krémom a preložíme cestom.

 

 

Na vrch dezertu natrieme zvyšný krém.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, vložíme ju do cukrárskeho vrecka a nanesieme ako poslednú vrstvu koláča.

 

 

Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash