Pripravte si doma gurmánsky zážitok v podobe neodolateľného kávovo-mliečneho dezertu.
Odkedy som tento recept vyskúšal prvýkrát, tak ho pripravujem pravidelne, pretože sú ním všetci doma nadšení.
Fantastický recept na výnimočný kávovo-mliečny dezert z youtube kanála Henia Foks.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 vajec
3/4 šálky kryštálového cukru
3/4 šálky hladkej múky
2 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli
Na krém:
20 dkg masla
3/4 šálky sladeného kondenzovaného mlieka
Ostatné ingrediencie:
1 šálku espresso kávy
okrúhle sušienky
džem z čiernych ríbezlí
1/2 čokolády
objem pohára=250 ml
Postup:
Na začiatku oddelíme bielky od žĺtok.
Do misky s bielkami pridáme soľ, cukor.
Mixérom vyšľaháme hustý krém.
Potom počas šľahania pridáme žĺtky, kakao, preosiatu múku a prášok do pečiva.
Dôkladne vyšľahaný krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 170°C.
Pečieme asi 40 minút.
Po upečení prekrojíme cesto vodorovne na polovicu.
Do čistej misky vložíme zmäknuté maslo, pridáme kondenzované mlieko.
Vyšľaháme krém.
Džem nanesieme na cesto a rozotrieme ho po celej ploche.
V miske s kávou namočíme sušienky a poukladáme ich na džem.
Sušienky potom potrieme krémom a preložíme cestom.
Na vrch dezertu natrieme zvyšný krém.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, vložíme ju do cukrárskeho vrecka a nanesieme ako poslednú vrstvu koláča.
Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: