Výborné a úplne jednoduché kávové rožteky.
Potrebujeme:
125 g hladká muka
100 studené maslo
1 žĺtok
1 PL kakaový prášok + kakaový prášok na obaľovanie
50 g mleté pražene lieskovce
50 g práškový cukor
1 PL rozpustnej kávy(neska)
3 štipky mletý kardamonovy prášok (povedzme pol lyžičky)
Postup
Lieskove orechy si opražíme na suchej panvici, ošúpeme a zomelieme. Preosiatu múku zmiešame zo všetkými sypkými surovinami. Do ochutenej muky pridáme žĺtok a nakrájané studené maslo. Všetko vypracujeme veľmi rýchlo, do kompaktného cesta. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
Cesto po vychladnutí rozdelíme na rovnaké kúsky a tvorime z neho rožteky. Pečieme na plechu vystlanom papierom asi 15 minút pri teplote 160 stupňov. Na rožtekoch sa krásne vyníma biele zdobenie.