Tento krém som objavila len nedávno, no jeho príprava ma veľmi zaujala.
Veď povedzte sami, napadlo by vám pripraviť krém z vody? Naozaj sa to dá a dokonca sú na to potrebné len 3 prísady.
Voda, káva a cukor.
Krém je veľmi výrazný a sladučký.
Keď budete nabudúce váhať, čím ozdobiť zmrzlinové poháre, kávu, alebo iné obľúbené pochúťky, spomeňte si na tento recept.
Potrebujeme:
140 ml studenej vody z chladničky
35 g instantnej kávy (môžete použiť instantnú kávu bez kofeínu)
150 g kryštálového cukru
Postup:
Pripravíme si prísady.
Do misky nasypeme kávu a cukor.
Pridáme vodu.
Vezmeme šľaha a začneme šľahať.
Šľaháme, kým zmes nezačne hustnúť.
Sami uvidíte, že zmes začne meniť farbu j konzistenciu.
Takto vyzerá zmes po chvíli šľahania.
Keď krém drží tvar a je podobnej konzistencie ako šľahačka, máme hotovo.
Krém je pripravený.
Podávame vychladený.
Ideálny je ako ozdoba sladkých dezertov, alebo s kyselkavým ovocím.
Druhý recept na kávový krém (vhodný aj do zákuskov)
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
80 g práškového cukru
2 lyžice instantnej kávy
2 lyžice vody
Postup:
V miske zmiešajte mascarpone a smotanu na šľahanie.
Pridajte aj instantnú kávu rozpustenú v 2 lyžiciach horúcej vody.
Pridajte aj práškový cukor.
Šľahajte kým vám nevznikne hladký krém.
Ak nechcete použiť kávu pridajte caro alebo cappuccino.
Môžete nahradiiť aj kakaom, grankom alebo nesqiukom.
Z tohto množstva prísad sa získa približne 600 g krému.
Ak potrebujete viac, zdvojnásobte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: