Kávový krém za 2 minúty: Netreba tvaroh, smotanu ani drahé mascaprone – chutí ako z cukrárne!

Tento krém som objavila len nedávno, no jeho príprava ma veľmi zaujala. Veď povedzte sami, napadlo by vám pripraviť krém z vody?

Tento krém som objavila len nedávno, no jeho príprava ma veľmi zaujala.

Veď povedzte sami, napadlo by vám pripraviť krém z vody? Naozaj sa to dá a dokonca sú na to potrebné len 3 prísady.

 

 

Voda, káva a cukor.

...

Krém je veľmi výrazný a sladučký.

Keď budete nabudúce váhať, čím ozdobiť zmrzlinové poháre, kávu, alebo iné obľúbené pochúťky, spomeňte si na tento recept.

Potrebujeme:

140 ml studenej vody z chladničky

35 g instantnej kávy (môžete použiť instantnú kávu bez kofeínu)

150 g kryštálového cukru

Postup:

Pripravíme si prísady.

Do misky nasypeme kávu a cukor.

Pridáme vodu.

Vezmeme šľaha a začneme šľahať.

 

Foto: youtube.com

 

Šľaháme, kým zmes nezačne hustnúť.

Sami uvidíte, že zmes začne meniť farbu j konzistenciu.

 

Foto: youtube.com

 

Takto vyzerá zmes po chvíli šľahania.

 

Foto: youtube.com

 

Keď krém drží tvar a je podobnej konzistencie ako šľahačka, máme hotovo.

Krém je pripravený.

Podávame vychladený.

Ideálny je ako ozdoba sladkých dezertov, alebo s kyselkavým ovocím.

Druhý recept na kávový krém (vhodný aj do zákuskov)

 

 

Potrebujeme:

250 g mascarpone

250 ml šľahačkovej smotany

80 g práškového cukru

2 lyžice instantnej kávy

2 lyžice vody

Postup:

V miske zmiešajte mascarpone a smotanu na šľahanie.

 

 

Pridajte aj instantnú kávu rozpustenú v 2 lyžiciach horúcej vody.

Pridajte aj práškový cukor.

Šľahajte kým vám nevznikne hladký krém.

Ak nechcete použiť kávu pridajte caro alebo cappuccino.

Môžete nahradiiť aj kakaom, grankom alebo nesqiukom.

Z tohto množstva prísad sa získa približne 600 g krému.

 

 

Ak potrebujete viac, zdvojnásobte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: cookpad
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels