Trvanlivé kávové oblátky: Ak máte radi grilážky, tak toto je ešte chutnejšie – u nás idú na odbyt viac, ako pečené dobroty!

661

Vynikajúce trvnalivé kávové rezy s orechovou plnkou. Jednoduché a rýchlo pripravené. Vydržia celé týždne.

Potrebujeme:

tortové oblátky

Náplň:

500 g kryštálového cukru (aj menej)

250 g Cery

250 g mletých orechov

2 dl mlieka

1 lyžica kakaa

(varíme do zhustnutia)

Ďalej:

1 lyžičku zrnkovej kávy

2 lyžice rumu

(pridáme do orechovej zmesi a za stáleho miešania ešte chvíľu povaríme)

Postup:

Cukor dáme rozvariť s cerou, orechmi, mliekom a kakaom.

Zmes ideálne v hrnci s hrubším dnom varíme do zhustnutia.

Keď zmes zhustne, pridáme zrnkovú kávu, 2 lyžice rumu a za stáleho miešania ešte chvíľu povaríme.

Odstavíme z ohňa a orechovú plnku za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť.

Plnkou potom natrieme pripravené tortové oblátky. Ak chcete, môžete pridať aj pár nasekaných orechov.

Naplnené oblátky zaťažíme a necháme odležať cca 24 hodín.

Na druhý deň pokrájame na štvorce alebo obdĺžniky.

Pre krajší efekt konce koláčika môžme namočiť do čokoládovej polevy.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár