Vynikajúce trvnalivé kávové rezy s orechovou plnkou. Jednoduché a rýchlo pripravené. Vydržia celé týždne.
Potrebujeme:
tortové oblátky
Náplň:
500 g kryštálového cukru (aj menej)
250 g Cery
250 g mletých orechov
2 dl mlieka
1 lyžica kakaa
(varíme do zhustnutia)
Ďalej:
1 lyžičku zrnkovej kávy
2 lyžice rumu
(pridáme do orechovej zmesi a za stáleho miešania ešte chvíľu povaríme)
Postup:
Cukor dáme rozvariť s cerou, orechmi, mliekom a kakaom.
Zmes ideálne v hrnci s hrubším dnom varíme do zhustnutia.
Keď zmes zhustne, pridáme zrnkovú kávu, 2 lyžice rumu a za stáleho miešania ešte chvíľu povaríme.
Odstavíme z ohňa a orechovú plnku za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť.
Plnkou potom natrieme pripravené tortové oblátky. Ak chcete, môžete pridať aj pár nasekaných orechov.
Naplnené oblátky zaťažíme a necháme odležať cca 24 hodín.
Na druhý deň pokrájame na štvorce alebo obdĺžniky.
Pre krajší efekt konce koláčika môžme namočiť do čokoládovej polevy.
Prajeme vám dobrú chuť!