Nepečená KÁVOVÁ maškrta zo šľahačky a sušienok: Najlepší dezert s vôňou kávy, aký sme ochutnali!

568

Tento vynikajúci nepečený dezert podľa receptu z youtube je taký jednoduchý a chutný, že ho budete chcieť mať na rannom stole ku kávičke každý deň. Lahodná chuť, vďaka ktorej bude ráno hneď krajšie!

Ak chcete, môžete kávu vynechať a získate fatantickú krémovú mascarpone dobrotu.

Potrebujeme:

400 g kakaových sušienok

130 g rozpusteného masla

250 ml šľahačkovej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

70 g práškového cukru

250 g mascarpone

15 g instantného cappuccina alebo kávy

50 ml teplej vody

Postup:

Kakaové sušienky si preložíme do mixéra a zomelieme na prášok.

Primiešame rozpustené maslo a dobre premiešame.

Tortovú formu s priemerom 20 cm si vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme do nej 2/3 sušienkovej hmoty a rovnomerne ju natlačíme na dno, aj na okraje.

Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a vyšľaháme šľahačku.

Počas šľahania do nej zašľaháme práškový cukor a následne aj mascarpone.

Ak chcete dezert s chuťou kávy, postupujte nasledovne:

Do misky si nasypeme instantnú kávu a zalejeme ju teplou vodou.

Vymiešame metličkou a nalejeme do šľahačkovej hmoty.

Vyšľaháme, aby sa všetky zložky dobre spojili.

Ak nechcete v dezerte kávovú chuť, kávu jednoducho vynechajte

Krém potom nanesieme na sušienkové cesto, rovnomerne rozotrieme a uhladíme.

Zoberieme si zvyšok sušienkového cesta a posypeme ním celý vrch. Odložíme do chladničky na 4 hodiny.

 

Po uplynutí tejto doby dáme dolu okraje formy, nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

350 g vanilkových sušienok

100 g rozpusteného masla

500 g mascarpone

150 ml šľahačkovej smotany

10 ml vanilkovej esencie

Postup:

Sušienky si rozomelieme na prášok, zmiešame s rozpusteným maslom a vypracujeme cesto, z ktorého 2/3 natlačíme na dno a boky tortovej formy, pokrytej papierom na pečenie. Vložíme do chladničky na 15 minút.

Medzitým si vyšľaháme mascarpone so šľahačkovou smotanou a vanilkovou esenciou.

Potom cesto vyberieme z chladničky, navrstvíme naň krém a rovnomerne rozotrieme.

Navrch navrstvíme zvyšok sušienkového cesta a odložíme do chladničky na 2 hodiny. Dáme dolu boky tortovej formy, nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár