Vynikajúci tip na rýchlu krémovú maškrtu s vôňou kávy. Krém je vynikajúci aj do iných dezertov.
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
80 g práškového cukru
2 lyžice instantnej kávy
2 lyžice vody
Ďalej:
maslové sušienky
Hrnček uvarenej kávy
Kakao alebo strúhanú čokoládu
Postup:
Na misu rozložíme vrstvu sušienok, ktoré pofŕkame kávou, alebo krátko namočíme do kávy (stačí len jednu stranu).
V miske zmiešajte mascarpone, smotanu na šľahanie a instantnú kávu rozpustenú v 2 lyžiciach horúcej vody. Pridajte aj práškový cukor a šľahajte kým vám nevznikne hladký krém.
Ak nechcete použiť kávu pridajte caro alebo cappuccino. Z tohto množstva prísad sa získa približne 600 g krému. Dezert na obrázku je prirpavený len z polovičného množstva, ale zvyšný krém môžete krásne využiť do studených pohárov.
Na sušienky navrstvíme krém, opäť sušienky a takto vrstvíme, kým neminiem všetky prísady.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blog.giallozafferano.it