plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kávová BOMBA za 10 minút: Lacný a rýchly dezert bez pečenia, ktorý chutí lepšie ako zmrzlina (5 prísad)!

Tento kávovo-zmrzlinový dezert si zamilujete. Ide o vynikajúci a veľmi jednoduchý recept, ktorý viete vykúzliť z pár prísad. 

Tento kávovo-zmrzlinový dezert si zamilujete. Ide o vynikajúci a veľmi jednoduchý recept z youtube, ktorý viete vykúzliť z pár prísad.

Potrebujeme do formy 23 x 9 cm:

200 gr sušienok (1 balenie).

500 ml smotany na šľahanie (2 + 1/2 šálky)

200 g cukru (1 šálka).

6 g neutrálnej želatíny alebo želatíny (1/2 polievkovej lyžice).

6 g instantnej alebo rozpustnej kávy (1/2 polievkovej lyžice)

Postup:

Najskôr si pripravíme kávu a želatínu.

Kávu zalejeme vriacou vodou, rozmiešame a necháme vychladnúť.

Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať.

Misku aj metličky si pred šľahaním dáme na 15 minút do mrazničky. Uistite sa, že aj smotana je dobre vychladená.

Napučanú želatínu dáme na pár sekúnd do mikrovnky a miešaním rozpustíme.

Dobre vychladnutnú smotanu na šľahanie začneme šľahať, postupne pridávame cukor a následne aj kávu a želatínu.

Dôkladne vyšľaháme.

Pripravíme si formu a sušienky.

Sušienky krátko namočíme do smotany alebo mlieka a uložíme na dno formy.

Natrieme časť krému a pokračujeme vo vrstvení, poslednú vrstvu tvorí krém.

Preložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Následne vyberieme z chladničky, polejeme polevou a môžeme krájať.

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes