Tento kávovo-zmrzlinový dezert si zamilujete. Ide o vynikajúci a veľmi jednoduchý recept z youtube, ktorý viete vykúzliť z pár prísad.
Potrebujeme do formy 23 x 9 cm:
200 gr sušienok (1 balenie).
500 ml smotany na šľahanie (2 + 1/2 šálky)
200 g cukru (1 šálka).
6 g neutrálnej želatíny alebo želatíny (1/2 polievkovej lyžice).
6 g instantnej alebo rozpustnej kávy (1/2 polievkovej lyžice)
Postup:
Najskôr si pripravíme kávu a želatínu.
Kávu zalejeme vriacou vodou, rozmiešame a necháme vychladnúť.
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať.
Misku aj metličky si pred šľahaním dáme na 15 minút do mrazničky. Uistite sa, že aj smotana je dobre vychladená.
Napučanú želatínu dáme na pár sekúnd do mikrovnky a miešaním rozpustíme.
Dobre vychladnutnú smotanu na šľahanie začneme šľahať, postupne pridávame cukor a následne aj kávu a želatínu.
Dôkladne vyšľaháme.
Pripravíme si formu a sušienky.
Sušienky krátko namočíme do smotany alebo mlieka a uložíme na dno formy.
Natrieme časť krému a pokračujeme vo vrstvení, poslednú vrstvu tvorí krém.
Preložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Následne vyberieme z chladničky, polejeme polevou a môžeme krájať.