plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnatá kávová bábovka

Fantastická bábovka s vôňou kávy a úžasne jemnou chuťou.

Ideálny rýchly dezert ku kávičke alebo čaju, ktorému zaručene nikto neodolá.

 

 

Podľa tohoto receptu z youtube nikdy nebude vysušená.

Potrebujeme:

1 pohár cukru (pohár=200 ml)

4 veľké vajcia

1 pohár vody

1 pohár oleja

2,5 šálky múky

2 plné polievkové lyžice škrobu (kukuričného alebo pšeničného)

3 polievkové lyžice kakaa

1 balenie vanilky

1 balíček prášku do pečiva

Na zaliatie:

2 čajové lyžičky instantnej kávy

2 polievkové lyžice cukru

pol pohára horúcej vody

2,5 šálky mlieka

rozpustená čokoláda a lieskové oriešky na polevu (voliteľné)

Postup:

 

 

Pripravíme si misu, do ktorej nasypeme pohár cukru.

4 vajcia vyšľaháme do peny s cukrom.

Pridáme olej a vodu.

 

 

Premiešame ručne metličkou.

Do zmesi preosejeme múku.

Do sitka dáme aj škrob, prášok do pečiva, vanilku a kakao.

Dobre premiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto.

 

 

Pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymastíme maslom.

Do formy nalejeme cesto.

Pečieme v rúre predhriatej na 170-180 stupňov dozlatista – otestujeme špáradlom.

Teraz si pripravíme zmes na preliatie.

Do nádoby dáme kávu, cukor a zalejeme horúcou vodou.

 

 

Pridáme aj mlieko a premiešame.

Upečenú bábovku vo forme zalejme kávovým mliekom.

Necháme bábovku „napiť“.

 

 

Keď bábovka vychladne, obrátime ju a dozdobíme podľa nášho vkusu.

Krásne vyzerá napríklad čokoládová poleva a oriešky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes