Katalánske zemiaky: Netreba vám žiadnu majonézu ani tatársku – u nás sa vyjedajú priamo z plechu!

Božské zemiaky na katalánsky spôsob.

Výborné jedlo – tieto zemiaky si zamilujete, môžete k nim pridať aj kuracie mäso alebo šunku a máte tak perfektný a rýchly obed.

Potrebujeme:

750 g zemiakov uvarených v šupke

2 cibule

2-3 strúčiky cesnaku

čerstvá petržlenová vňať

1/2 citróna šťavu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

olej

pažítka na posypanie

strúhaný tvrdý syr

Šunku nakrájanú nadrobno

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky. Spoločne s petržlenom a šunkou ich krátko opražíme na oleji . Ošúpané zemiaky nakrájame a s cibuľou opatrne premiešame. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom.
Pečieme v rúre do chrumkava – na papieri na pečenie. Hotové posypeme pažítkou a syrom. Podávame len so zeleninovým šalátom, alebo len tak, ako sú. U nás doma sa jedia priamo z plechu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)