Kastról z mletého mäsa, syra a cukety. Nie je nič z cukety, čo by chutilo lepšie (RECEPT)!

Vynikajúci obed pre celú rodinu podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog.

Vynikajúci obed pre celú rodinu podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog.

Vyskúšajte kombináciu šťavnatej cukety, mletého mäsa a smotany, ktorá tomuto pokrmu dodáva lahodnú chuť a nezameniteľnú vôňu. Tak poďme na to, nech môžete čím skôr ochutnať! :-)

Potrebujeme:

5 ks malá cuketa

400 g mletého mäsa

2 cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice paradajkového pretlaku

7 menších paradajok

100 g strúhaného syra

4 vajcia

150 g kyslej smotany

Soľ, čierne mleté korenie, olivový olej

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na panvici.

Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a paradajkový pretlak, krátko podusíme.

Cukety očistíme, postrúhame a odstránime prebytočnú šťavu.

Paradajky nakrájame na plátky.

V miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou a soľou.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.

Na spodok navrstvíme polovicu strúhanej cukety, na ňu navrstvíme mäsovú zmes a tú pokryjeme druhou polovicu strúhanej cukety.

Na vrch uložíme kolieska paradajok. Všetko zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.

Môžeme pridať ľubovoľné zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…).

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)