Kastról z mladej cukety dostane chutné, plné a veľmi jemné. To doslova topí v ústach a ukazuje, nie je toľko kalórií. Takáto kastrólka sa môže jesť aspoň každý deň a nestarať sa o svoju postavu.
Potrebujeme:
- 800 g cukety
- 4 vajcia
- 50 ml rastlinného oleja
- 200 gramov syra
- 150 g krupice
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžičku sušeného cesnaku
- 1 lyžička kurkumy
- zelené bylinky
- soľ, korenie podľa chuti
Príprava cuketového kastróla
Cuketu nastrúhame a dáme do hlbšej misky. Osolíme, premiešame a necháme pôsobiť 10 minút. Potom zlejeme prebytočnú šťavu a trochu vytlačime.
Nakrájame zelené bylinky a nastrúhame syr.
krupicu zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cuketovej zmesi, necháme stáť ešte 10 minút.
Vajcia rozklepnite do samostatnej misky, pridajte soľ a koreniny, rovnako aj zelené bylinky a olej. Vmiešame do cuketovej hmoty a dobre premiešame, navrstvíme do olejom vymastenej zapekacej misy, pridáme aj syr a ešte zľahka premiešame.
Vložíme do rúry, predhriatej na 180 stupňov. Pečieme 45-50 minút.
Hotový koláč sa môže okamžite podať na stôl.