plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kastról z mladej cukety a syra: Fantasticky chutné a jemné slané pohostenie – robím aj na grilovačku namiesto šalátu!

Kastról z mladej cukety dostane chutné, plné a veľmi jemné. To doslova topí v ústach a ukazuje, nie je toľko kalórií. Takáto kastrólka sa môže jesť aspoň každý deň a nestarať sa o svoju postavu.

Potrebujeme:

  • 800 g cukety
  • 4 vajcia
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 200 gramov syra
  • 150 g krupice
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžičku sušeného cesnaku
  • 1 lyžička kurkumy
  • zelené bylinky
  • soľ, korenie podľa chuti

Príprava cuketového kastróla

Cuketu nastrúhame a dáme do hlbšej misky. Osolíme, premiešame a necháme pôsobiť 10 minút. Potom zlejeme prebytočnú šťavu a trochu vytlačime.

Nakrájame zelené bylinky a nastrúhame syr.

krupicu zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cuketovej zmesi, necháme stáť ešte 10 minút.

Vajcia rozklepnite do samostatnej misky, pridajte soľ a koreniny, rovnako aj zelené bylinky a olej. Vmiešame do cuketovej hmoty a dobre premiešame, navrstvíme do olejom vymastenej zapekacej misy, pridáme aj syr a ešte zľahka premiešame.

Vložíme do rúry, predhriatej na 180 stupňov. Pečieme 45-50 minút.

Hotový koláč sa môže okamžite podať na stôl.

Najlepšie recepty na dnes