plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutný zákusok Karpatka s mandarínkami: Veterníky už vôbec nerobím, toto je oveľa jednoduchšie a chuť luxusná!

Vynikajúci zákusok z odpaľovaného cesta, drobenky, maslového krému a mandarínok. Je fantasticky chutný a krémový, veterníky už doma vôbec nerobím. Recept z youtube.

Forma na pečenie – priemer 24 cm

Potrebujeme:

Maslový krém:

Mlieko 450 ml

Kondenzované mlieko 300 g

Vajcia (veľké) 2 ks

Soľ 1/2 lyžičky

Kukuričný škrob 60 g

Vanilkový extrakt 2 lyžičky

Maslo (mäkké) 225 g

Drobenka:

Cukor trstinový 50 g

Maslo 50 g

Múka hladká 40 g

Mandľová múka 40 g

Odpaľované cesto:

Voda 200 ml

Maslo 80 g

Soľ ½ lyžičky

Múka hladká 140 g

Vajcia (veľké) 3-4 ks

Ďalej:

Mandarínky 8 ks

Postup:

Mlieko spolu s kondenzovaným mliekom dáme variť na plameň.

Škrob, soľ, vajcia a vanilku rozmiešame.

Trochu horúcej mliečnej zmesi vmiešame do vaječnej hmoty a rozmiešame. Potom mliečnu zmes preložíme opäť na plameň, pomaly vmiešame vaječnú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Drobenku pripravíme zmiešaním všetkých prísad.

Na cesto si dáme variť vodu spolu so soľou s maslom. Postupne vmiešame múku a za stáleho miešania odpaľujeme cesto. Keď je cesto jednotné, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Do ešte mierne teplého (nie horúceho) cesta postupne jedno po druhom všľaháme vajcia.

Polovicu cesta navrstvíme na dno formy a posypeme polovicou drobenky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 25 – 30 minút. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta. Obe takto upečené cesta necháme vychladnúť.

Kým cesto chladne, pripravíme si krém. Našľaháme si maslo a postupne vmiešame vychaldnutný puding. Vyšľaháme.

Formu vyložíme fóliou a ideme skladať výslednú tortu.

Na jednu polovicu cesta navrstvíme časť krému, uložíme očistené mandarínky a zvyšok krému. Na vrch dáme druhú polovicu cesta a máme hotovo.

Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Najlepšie recepty na dnes