Vynikajúci zákusok z odpaľovaného cesta, drobenky, maslového krému a mandarínok. Je fantasticky chutný a krémový, veterníky už doma vôbec nerobím. Recept z youtube.
Forma na pečenie – priemer 24 cm
Potrebujeme:
Maslový krém:
Mlieko 450 ml
Kondenzované mlieko 300 g
Vajcia (veľké) 2 ks
Soľ 1/2 lyžičky
Kukuričný škrob 60 g
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Maslo (mäkké) 225 g
Drobenka:
Cukor trstinový 50 g
Maslo 50 g
Múka hladká 40 g
Mandľová múka 40 g
Odpaľované cesto:
Voda 200 ml
Maslo 80 g
Soľ ½ lyžičky
Múka hladká 140 g
Vajcia (veľké) 3-4 ks
Ďalej:
Mandarínky 8 ks
Postup:
Mlieko spolu s kondenzovaným mliekom dáme variť na plameň.
Škrob, soľ, vajcia a vanilku rozmiešame.
Trochu horúcej mliečnej zmesi vmiešame do vaječnej hmoty a rozmiešame. Potom mliečnu zmes preložíme opäť na plameň, pomaly vmiešame vaječnú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Drobenku pripravíme zmiešaním všetkých prísad.
Na cesto si dáme variť vodu spolu so soľou s maslom. Postupne vmiešame múku a za stáleho miešania odpaľujeme cesto. Keď je cesto jednotné, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Do ešte mierne teplého (nie horúceho) cesta postupne jedno po druhom všľaháme vajcia.
Polovicu cesta navrstvíme na dno formy a posypeme polovicou drobenky.
Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 25 – 30 minút. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta. Obe takto upečené cesta necháme vychladnúť.
Kým cesto chladne, pripravíme si krém. Našľaháme si maslo a postupne vmiešame vychaldnutný puding. Vyšľaháme.
Formu vyložíme fóliou a ideme skladať výslednú tortu.
Na jednu polovicu cesta navrstvíme časť krému, uložíme očistené mandarínky a zvyšok krému. Na vrch dáme druhú polovicu cesta a máme hotovo.
Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)