Výborná, zdravá a rýchla večera, ktorú máte za chvíľku na stole. Je to extrémne jednoduchý recept, ktorý navyše môžete použiť v rôznych obmenách – ako malé placky, zeleninový koláč alebo pokojne aj ako základ na pizzu.
Potrebujeme:
350 g karfiolu
2 vajíčka
50 g strúhaného tvrdého syru (napríklad parmezán)
soľ, korenie, mletá paprika, na posypanie sezamové semienka
Postup:
Karfiol si nakrájame na drobno, nastrúhame, alebo rozsekáme v procesori tak, aby z neho vznikla “ryža”.
Karfiol pečieme na sucho na panvici do zmäknutia. Vyparí sa z neho aj prebytočná voda.
Horúci karfiol z panvice premiestnime do misky, prisypeme parmezán a premiešame. Pridáme 2 vajíčka, koreniny a miešame, kým nevznikne jednotné cesto.
Na plech pokrytý pečiacim papierom formujeme lyžicou malé placky, alebo do okrúhlej formy navrstvíme hmotu ako väčšiu placku (koláč).
Posypeme sezamovými semienkami.
Pečieme cca 20 minút na 180°C – dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)