Vynikajúci tip, ako prirpaviť karfiol inak, ako ste zvyknutí.
Bez vyprážania, predvárania – len nastrúhajte, zmiešajte s pár ďalšími prísadami a dajte piecť.
Je to vynikajúce a lahodné jedlo.
Na oblohu môžete pridať prísady podľa vlastnej chute a vytvoríte tak obdobu klasickej pizze ale v úplne fit verzii.
Potrebujeme:
500 g karfiolu
400 g mozzarelly
2 vajcia
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
0,5 lyžičky oregano
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
olej
Ďalej:
Môžete pridať prísady podľa chuti (šunku, huby, paradajkovú omáčku..)
Postup:
Nastrúhajte karfiol na strúhadle s veľkými otvormi.
Cesnak pretlačte.
Cibuľu nakrájajte a osmažte až do zlatohnedej farby.
Pridajte karfiol, vajcia, oregano, soľ, korenie, vyprážanú cibuľu a cesnak.
Dobre premiešajte.
Nastrúhajte mozzarellu.
Odoberte asi 100 gramov a zvyšok premiešajte s karfiolom.
Hmotu navrstvite v rovnomernej vrstve na vymastený plech.
Pečieme 25 minút pri 170 ° C.
Posypte zvyšným syrom a dajte ešte na pár minút do rúry.
Môžeme podávať.
Je to vynikajúca pochúťka a určite bude chutiť aj vám.
Keď budete mať doma karfiol, určite to skúste.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)