Lievance, ktoré tentokrát pripravíme v slanom karfiolovo-syrovom prevedení. Potešia vás skvelou chuťou a nenáročnou prípravou. Môžete ich podávať ako chutný obed, alebo chrumkavú prílohu.
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
2 vajcia
¾ šálky strúhaného syra
¼ šálky nakrájanej zelenej cibuľky
Soľ a korenie podľa chuti
4 lyžice múky
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vriacej vode domäkka (cca 7 minút). Karfiol scedíme, necháme chvíľu vychladnúť a nakrájame nadrobno. Ku karfiolu potom pridáme vajcia, syr, zelenú cibuľku, múku, soľ a korenie. Zmes premiešame a formujeme z nej jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)