Karfiolovo-syrové lievance so zelenou cibuľkou

Lievance, ktoré tentokrát pripravíme v slanom karfiolovo-syrovom prevedení. Potešia vás skvelou chuťou a nenáročnou prípravou. Môžete ich podávať ako chutný obed, alebo chrumkavú prílohu.

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu

2 vajcia

¾ šálky strúhaného syra

¼ šálky nakrájanej zelenej cibuľky

Soľ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 lyžice múky

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vriacej vode domäkka (cca 7 minút). Karfiol scedíme, necháme chvíľu vychladnúť a nakrájame nadrobno. Ku karfiolu potom pridáme vajcia, syr, zelenú cibuľku, múku, soľ a korenie. Zmes premiešame a formujeme z nej jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár