Fantastická alternatívna k vyprážanemu karfiolu, alebo zemiakovým plackám. Zapečená karfiolová misa s kyslou smotanou chutí vynikajúco a jej príprava vám zaberie len 10 minút!
Potrebujeme:
1 stredne veľký karfiol
2 vajcia
1 šálka kyslej smotany alebo jogurtu
1 šálka mlieka
1 pohár oleja
1 balenie prášku do pečiva
Soľ, čierne korenie
Mletá paprika
3 lyžice hl. múky
Petržlen
1 strúčik cesnaku
Jarná cibuľa
Ďalej:
Strúhaný syr
Šálka: 200 ml
Pohár: 125 ml
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a dáme variť do slanej vody domäkka.
Zatiaľ si v miske zmiešame vajcia, kyslú smotanu, olej.
Nakoniec pridáme aj preosiatu múku, soľ, koreniny a bylinky.
Vymiešame jednotné cestíčko.
Uvarený karfiol nakrájame nadrobno a premiešame s cestíčkom.
Navrstvíme na plech a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Stačí pár minút, aby hmota vyzerala takto.
Posypeme syrom a necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: youtube