Karfiol už nevyprážam, toto je stokrát lepšie: Vynechajte trojobal, vezmite syr a kyslú smotanu, toto vylepšenie si zamiluje každý!

Fantastická alternatívna k vyprážanemu karfiolu, alebo zemiakovým plackám. Zapečená karfiolová misa s kyslou smotanou chutí vynikajúco a jej príprava vám zaberie len 10 minút!

Fantastická alternatívna k vyprážanemu karfiolu, alebo zemiakovým plackám. Zapečená karfiolová misa s kyslou smotanou chutí vynikajúco a jej príprava vám zaberie len 10 minút!

Potrebujeme:

1 stredne veľký karfiol

2 vajcia

1 šálka kyslej smotany alebo jogurtu

1 šálka mlieka

1 pohár oleja

...

1 balenie prášku do pečiva

Soľ, čierne korenie

Mletá paprika

3 lyžice hl. múky

Petržlen

1 strúčik cesnaku

Jarná cibuľa

Ďalej:

Strúhaný syr

Šálka: 200 ml

Pohár: 125 ml

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a dáme variť do slanej vody domäkka.

Zatiaľ si v miske zmiešame vajcia, kyslú smotanu, olej.

Nakoniec pridáme aj preosiatu múku, soľ, koreniny a bylinky.

Vymiešame jednotné cestíčko. 

Uvarený karfiol nakrájame nadrobno a premiešame s cestíčkom.

Navrstvíme na plech a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.

Stačí pár minút, aby hmota vyzerala takto.

Posypeme syrom a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube