plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol zapečený so šunkou a smotanou!

Bleskový obed z jedného plechu. :-)

Nemáte čas na zdĺhavú prípravu obedu? Pripravte jednoduché jedlo s vynikajúcou krémovou chuťou. Karfiol zapečený so šunkou a smotanou je chutnou voľbou pre každého, kto má rád fantastické jedlá s bleskovou prípravou.

Potrebujeme:

1 kg karfiolu

3 vajcia

1 šálku kyslej smotany (250 ml)

100 g strúhaného syra

300 g šunky nakrájanej na kocky

Maslo

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie časti a vložíme do slanej vriacej vody, Necháme niekoľko minút variť tak, aby sa karfiol zmäkol, ale zároveň sa nezačal rozpadať.

V miske zmiešame smotanu s vajíčkom a strúhaným syrom. Pridáme korenie a soľ.

Karfiol scedíme a vložíme do zapekacej misy, ktorú sme si vymastili maslom. Karfiol posypeme šunkou a zalejeme smotanovou zmesou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým zmes nezíska na povrchu zlatistohnedý nádych.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: extremesilver

Najlepšie recepty na dnes