plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné, rýchle a nízkokalorické: Karfiol zapečený s kyslou smotanou, šunkou a syrom – zamilovali sme sa do tohto receptu!

Výborný recept, rýchly, jednoduchý a lahodný. A je sýty napriek tomu, že neobsahuje veľa kalórií.

Výborný recept, rýchly, jednoduchý a lahodný. A je sýty napriek tomu, že neobsahuje veľa kalórií.

Potrebujeme:

1 ks karfiol

100 g šunka

100 ml kyslá pochúťková smotana

1/2 zväzok petržlenová vňať

150 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku

podľa chuti soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a 5 minút ho povaríme vo vriacej vode. Scedíme ho a necháme odkvapkať.

Kyslú smotanu dochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom. Šunku nakrájame na rezančeky. Do zapekacej misy uložíme karfiol premiešaný so šunkou a zalejeme ho ochutenou smotanou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes