Nikdy by som nepovedala, že pečený karfiol môže chutiť lepšie, ako vyprážaný: Stačí len obaliť v syrovo-cesnakovej zmesi!

Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážaný karfiol, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.

Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážaný karfiol, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.

Potrebujeme:

Menšiu hlávku karfiolu

Hladkú múku

1 vajce

1 lyžičku horčice

1 strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2:1

Olej

Sladkú papriku mletú, soľ

(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme. Každú ružičku obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s pretlačeným cesnakom, soľou a horčicou. Nakoniec obalíme v strúhankovo-syrovej zmesi. Ružičky uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.

Rúru nastavíme na 200 stupňov a karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený. Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Filipa A.