plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný tip, ako pripraviť karfiol: Upečený dochrumkava v syrovo-horčicovej omáčke!

Skvelý tip na chutný obed z karfiolu!

Výborný tip, ako pripraviť karfiol. Vyskúšajte ho pečený v syrovo-horčicovej omáčke.

Potrebujeme:

1 stredne veľký karfiol

40 g masla

2 a ½ lyžice hladkej múky

500 ml mlieka

2 lyžice horčice

180 g strúhaného syra

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme v osolenej vode po dobu 5-7 minút.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a rozmiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky. Potom zložíme z plameňa, pridáme mlieko, premiešame a opäť preložíme na plameň. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstránime z tepla, pridáme horčicu a syr.

Karfiol scedíme, preložíme do zapekacej misy vymastenej maslom a zalejeme omáčkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov necháme zapiecť dozlatista – približne 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes