plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol v pivnom cestíčku

Smažíte karfiol v trojobale? Prínášame vám rýchlejší a jednoduchší spôsob prípravy obľúbeného pokrmu, ktorý si určite zamilujete.

Potrebujeme:

1 ks karfiol

Lyžičku citrónovej šťavy

100 ml piva

100 g nastrúhaného syra

1 strúčik cesnaku

1 lyžičku horčice

1 lyžicu masla

2 vajcia

100 g polohrubej múky

Soľ

Korenie podľa chuti

Postup:

Karfiol dáme variť do vriacej osolenej vody. Vyberieme, necháme odkvapkať a rozdelíme na menšie ružičky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou.

Z vajec, múky, piva, masla, syra a prelisovaného cesnaku vymiešame hladké cesto (ak sa nám cesto zdá príliš riedke, pridáme múku). Cesto dochutíme horčicou, soľou a korením.

Jednotlivé ružičky obaľujeme v cestíčku a vyprážame na horúcom oleji. Podávame s varenými zemiakmi, čerstvou zeleninou a obľúbeným dresingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes