plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol už nevyprážam, ale pripravujeme LEN takto: Dajte ho do misy a zalejte omáčkou – výborná večera za 10 minút!

Vynikajúci recept z karfiolu a jednoduchej omáčky, ktorého príprava vám zaberie len 10 minút.

Vynikajúci recept z karfiolu a jednoduchej omáčky, ktorého príprava vám zaberie len 10 minút.

 

 

Karfiol v tejto príprave je veľmi lahodný, krémový a mne dokonca zachutil viac, ako vyprážaná verzia.

Skvelý recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

karfiol – 700 g

paradajky – 4 kusy

tvrdý syr – 180 g

vajcia – 4 ks

mlieko – 200 ml

Talianske suché bylinky – 1 lyžička

soľ podľa chuti

podľa chuti mleté čierne

Ďalej:

rastlinný olej na vymazanie formy

Postup:

 

 

Z karfiolu odstránime listy.

Karfiol si rozdelíme na menšie ružičky.

Do hrnca nalejeme vodu a dáme variť.

 

 

Do vriacej vody pridáme soľ a dáme variť karfiol.

Karfiol varíme 5-8 minút.

Základom je, aby karfiol nebol rozvarený, ale zároveň už zmäkol.

Karfiol scedíme.

Zapekaciu misu vymastíme olejom.

Do misy navrstvíme karfiol.

Karfiol si teraz lyžicou v mise zľahka roztlačíme a pripravíme zálievku.

4 vajcia rozmiešame vidličkou.

 

 

Pridáme soľ, korenie a bylinky.

Nakoniec vmiešame aj mlieko.

Zmes nalejeme na karfiol v mise.

Teraz si nastrúhame syr a nakrájame paradajku.

 

 

Kolieska paradajok uložíme na karfiol.

Celkom nakoniec posypeme syrom a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 30 minút.

 

 

Vyberieme z rúry a necháme chvíľu vychladnúť.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes