plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol varím len takto: Uvarte ho takto a bude nielen chutný, ale bude aj pekne vyzerať!

Nemožno poprieť, že karfiol patrí medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny.

Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a uvaríte vďaka nemu kompletný obed.

Najčastejšie sa pred prípravou jedla chvíľu povarí vo vriacej vode. 

 

 

 

 

Ak však chcete, aby bol váš karfiol po uvarení krásny biely, urobte túto jednu vec, ktorú odporúča portál smakosze. 

Karfiol bude oveľa chutnejší a bude aj krajšie vyzerať, keď do vody pridáte 1 lyžicu kryštálového cukru. 

Ak sa vo vašej domácnosti karfiol pripravuje často, určite ste si všimli, že väčšinou po varení stmavne. 

Cukor zabezpečí, že karfiol bude chutný a nestmavne.

Stojí za zmienku, že existujú aj ďalšie triky, ktoré môžete použiť pri varení karfiolu.

Ako sa zbaviť nepríjemného zá

pachu pri varení karfiolu?

 

 

 

Keď varíte karfiol, do vody dajte vždy aj lyžičku jedlej sódy.

Karfiol si aj vďaka nej zachová farbu a počas varenia sa zbavíte jeho typického zápachu.

Bude chutnejší, perfektne pripravený na smaženie alebo zapekanie.

Ako dokonale uvariť karfiol?

 

 

Najskôr zo zeleniny odstránime listy a tvrdú časť stonky.

Mala by byť vyrezaná v tvare písmena X. 

Dôkladne ho umyjeme v studenej vode. 

Takto by mal byť uvarený za 15 minút.

Ak chcete karfiol uvariť rýchlejšie, rozdeľte ho na menšie ružičky. 

 

 

V tom prípade to bude trvať približne 8 minút.

Na jeden karfiol s hmotnosťou 800 g by ste mali použiť asi 2 litre vody.

Menšie množstvo vody spomalí proces varenia.

 

 

Keď do vody pridáte ešte pohár mlieka a lyžicu cukru, bude dokonalý!

Za zmienku však stojí, že karfiol chutí výborne aj surový.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes