plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol si zamilujete, ak ho pripravíte takýmto spôsobom: Jednoduchý a chutný recept na zapekaný karfiol!

Recept na úžasné jedlo, ktoré máte hotové za chvíľu a úžasne vonia.

Moje deti veľmi neobľubujú karfiol, ale keď im ho pripravím v tejto podobe, tak mi ešte aj vylížu taniere a pýtajú ďalšiu porciu.

 

 

Famózny recept z youtube kanála Frische Rezepte na najchutnejší zapekaný karfiol s lahodným zeleninovým šalátom.

Potrebujeme:

1 karfiol

2 ČL soli

4 PL strúhanky

2 vajcia

200 g kyslej smotany alebo bieleho jogutu

2 PL slnečnicového oleja

250 ml mlieka

1 PL soli

mleté korenie podľa chuti

3 PL strúhanky

70 g tvrdého syra

Na šalát:

2 vajcia

1/2 čínskej kapusty

2 červené repy

kôpor

soľ

1 PL kyslej smotany

1 PL majonézy

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Karfiol očistíme, vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ.

Prekryjeme pokrievku a necháme variť 15-20 minút.

Formu na tortu vymastíme slnečnicovým olejom a rovnomerne posypeme strúhankou.

 

 

Do menšej misky pridáme vajcia, metličkou ich rozmiešame, pridáme smotanu a opäť premiešame.

Ďalej nalejeme olej, zmiešame, pridáme mlieko, soľ, korenie a dôkladne vymiešame.

 

 

Do zmesi pridáme strúhanku a dobre premiešame.

Uvarený karfiol nakrájame, nalámeme na menšie kúsky.

Kúsky karfiolu poukladáme do formy.

 

 

Na karfiol naukladáme na plátky nakrájaný tvrdý syr.

Polejeme ho zmesou.

Karfiol pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Teraz si pripravíme šalát: dáme variť vajcia.

Do misky pridáme nakrájanú čínsku kapustu a červenú repu.

 

 

Uvarené vajíčka, ošúpeme, nadrobno nakrájame.

Pridáme do misy k zelenine.

Potom pridáme nakrájaný kôpor, posolíme, pridáme smotanu, majonézu, najemno nastrúhaný cesnak.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Zapečený karfiol servírujeme s lahodným šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes