plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol s paprikou a mrkvou v pohári na zimu: Chutný, chrumkavý a voňavý karfiol!

Úžasný tip, ako uskladniť a udržať zeleninu čo najdlhšie chutnú a voňavú.

Chutná, zdravá a nízkokalorická príloha, ktorú si zamilujete.

 

 

Jednoduchý recept z portálu napadovy.blog na famóznu nakladanú zeleninu.

Potrebujeme:

4 kg karfiolu

3 sladké papriky, paradajky

2 mrkvy

100 g kôpru a petržlenovej vňate

vodu

Ingrediencie potrebné na každú 3 l nádobu:

5 strúčikov cesnaku

zelerovú vňať

2 bobkové listy

8 zrniek čierneho korenia

2 PL soli

1 PL kryštálového cukru

3 PL 9% octu

Postup:

 

 

 

Karfiol umyjeme teplou vodou (aby trochu zmäkol) a potom ho nakrájame na ružičky.

Papriky očistíme od semienok, stopiek a nakrájame na dlhé a hrubé plátky.

Mrkvu tiež očistíme a nakrájame na dlhé a hrubé plátky.

Na dno každého pohára (umytého, sterilizovaného a osušeného) vložíme 2-3 vetvičky kôpru a petržlenovej vňate.

 

 

Ďalej vložíme niekoľko väčších kúskov zelerovej vňate, 2 strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu, 1 bobkový list a 5 zrniek čierneho korenia.

Potom pridáme ružičky karfiolu tak, aby boli čo najkompaktnejšie.

Na okraje pridáme plátky papriky a mrkvy.

Po naplnení pohára do polovice karfiolom pridáme 2 strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu, bobkový list, zvyšné korenie, 1-2 stonky kôpru a petržlenu a ďalší kúsok zelerovej vňate.

 

 

Nádobu naplníme až po okraj karfiolom, paprikou a mrkvou.

Na záver pridáme ešte jeden strúčik cesnaku prekrojený na polovicu, soľ, cukor a ocot.

Poháre naplníme po okraj studenou vodou a prikryjeme viečkami.

Potom poháre preložíme do vysokého hrnca, na ktorého dno položíme čisté utierky.

 

 

Do hrnca nalejeme studenú vodu tak, aby pokrývala 3/4 výšky pohárov a preložíme ho na sporák.

Po zovretí vody v hrnci sterilizujeme poháre 30 minút na miernom ohni.

 

 

Po sterilizácii vyberieme poháre z hrnca a pevne ich uzavrieme.

Otočíme ich hore dnom, prekryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť.

Neskôr poháre uložíme na tmavé a suché miesto.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes