plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na strúhanku, tento KARFIOL je skutočne lepší ako mäso: Musím variť 2x do týždňa, tak je tento RECEPT bájačný!

Vynikajúci a chrumkavý karfiol, ktorý je perfektne ochutený, jemný vo vnútri a na povrchu krásne chrumkavý.

Nepotrebujete strúhanku, podľa návodu z youtube to zvládne skutočne každý.

 

 

Potrebujeme:

1 karfiol

1 pohár vody

Ďalej:

1 šálka hladkej pšeničnej múky (110 g)

1 čajová lyžička mletej červenej papriky (4 g)

1 čajová lyžička čili papričky (4 g)

1 čajová lyžička kurkumy (4 g)

1 čajová lyžička tymiánu (4 g)

1 čajová lyžička čierneho korenia (4 g)

1 čajová lyžička soli (4 g)

2 vajcia

2 lyžice mlieka (15 ml)

Olej na vyprážanie

Postup:

Karfiol si umyjeme.

Nakrájame na široké plátky.

 

 

 

Teraz si na panvicu nalejeme 200 ml vody.

Necháme zovrieť.

 

 

 

 

Plátky karfiolu varíme 7-8 minút.

 

 

 

 

Potom karfiol vyberieme.

 

 

Pripravíme si zmes na obaľovanie.

Sypké prísady premiešame v miske.

 

 

V inej miske rozbijeme vajcia a rozšľaháme ich s mliekom.

Karfiol obalíme najskôr v múke.

Potom vo vajciach a opäť v múke.

 

 

Vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame so zeleninou a obľúbenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes